Ubezpiczenie OC samochodu osobowego

• Autor wątku Autor wątku DanielKoczupinda
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

DanielKoczupinda

Użytkownik
Odpowiedzi
59
Dzień Dobry !

Mam 26 lat i prawo jazdy od 7 lat. Kończy mi się ubezpieczenie OC na samochód osobowy. Właśnie dostałem propozycję od firmy HDI. Nie powiem ciekawa oferta.

Ale martwi mnie jeden w niej zapis
INFORMACJE DODATKOWE O UMOWIE
“Do kierowania pojazdem nie będzie upoważniona osoba, która nie ukończyła 25. roku życia i/lub posiada uprawnienia tego typu pojazdem krócej niż 36 miesięcy”

Przyznam,że mój brat który ma 21 lat i prawo jazdy od 2 kwietnia 2018 roku czyli w tym momencie równe 2 lata i 1 dzień bardzo często jeżdzi moim samochodem. I co w

przypadku, gdy on spowoduje wypadek/stłuczkę albo gdy jak on będzie za kierownicą ktoś w jedzie mu w tyłek lub itp. Problemy z wypłaceniem bedą czy jak ?

Musisz wskazać że taka osoba będzie się poruszała tym autem i oferta już nie będzie taka ciekawa...przy wypełnianiu danych do oferty zaznaczyłeś ilu będzie kierowców i w jakim wieku?

Ostatnia edycja:
902 zł mam do zapłaty - bez przesady.

Ostatnia edycja:
Gadałem z przestawicielem - mówił, że do dotyczy bardziej AC. Że te zapisy zawsze się pojawiają, ale dotyczy to AC a, że ja nie kupuję AC tylko OC to nie przejmować się. Bo gdyby było AC to nie moglibyśmy brać tej polisy.
Że samo OC to jest obowiązkowe ubezpieczenie

A gdyby było AC to takiego zapisu nie mogło by być bo w razie wypadku gdyby młody jechał to vyły by problemy.

Ostatnia edycja:
OC w razie czego zadziała bez problemu tylko tobie w razie szkody po prostu zrobią rekalkulacje składki i nagle zamiast 900zł zapłacisz 15 tyś.

Przedstawiciel zawsze ci powie żeby się nie martwić, wszystko będzie ok, byle tylko sprzedać ofertę. Potem będzie się tłumaczył że źle go zrozumiałeś.

nie możliwe jakim cudem niby 15 tysięcy! Bez przesady z tą kwotą za auto 20 letnie 1.6 silnik

Ostatnia edycja:
To spytaj sie ubezpieczyciela na dzien dzisiejszy ile by kosztowalo to OC gdybys nie chcial miec tego warunku w umowie i mial prawo dopuszczac 21 latka do auta.

Sam wykupywalem takie ubezpieczenie i płaciłem 1500 a nie 15000

Różni ubezpieczyciele mają różne tabele stawek. Widziałam polisę OC dla młodego kierowcy ze składką prawie 18 tysięcy

Powrót