ubezpieczalnia aok

• Autor wątku Autor wątku pracownik30
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pracownik30

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
Witam, co zrobic gdy pracodawca przez okres roku czasu zbywa ubezpieczalnie AOK ze przesle wymagane dokumenty do obliczenia skladki krankengeld wiem ze jest prawnie zobawiazany do wyslania tych dokumentów jednakze wszelkie moje proby kontakty z pracodawca czy ubezpieczalni AOK skutkują zbywaniem ze juz wysyla wszelkie dokumenty, ost odpowiedz ubezpieczalni aok :

wir warten noch die Verdienstbescheinigung des Arbeitgebers.
Nach telefonischer Rücksprache mit dem Arbeitgeber sollte dieses in der nächsten Zeit erledigt werden.

Pracodawca takze przez okres pracy nie dawal mi odcinkow abrechnung badz longabrechnung
Za miesiąc 01/02/03/2017 pracodawca nie wypłacił mi należnych pieniędzy za pracę.
Z pracodawcą miałem podpisaną umowe o pracę na czas nieokreślony, po upływie niecałych dwóch lat zachorowałem na terenie Niemiec, zostałem zwolniony po czym kontunuwałem leczenie na terenie Polski oraz wysyłałem zwolnienia lekarskie do ubezpieczalni AOK w Niemczech.
Do pracodawcy radca prawny wystosował pismo o przesyłanie wszelkich dokumentów jednakże pozostało to bez odpowiedzi, wszelkie próby kontaktu telefonicznego bądź drogą pocztową pozostają bez odpowiedzi.
W dalszym czasie podczas choroby w Polsce zostałem poinformowany przez ubezpieczalnie AOK że pracodawca nie wysłał wymaganych dokumentów na podstawie których ubepieczalnia mogła by obliczyć wysokość składki do wypłaty krankengeld, pracodawca zbywa ubezpieczalnie przez rok czasu ze wysle wymagane dokumenty.

Powrót