Ubezpieczalnia Wa..a i pytanie

• Autor wątku Autor wątku dzoketo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dzoketo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam. Chciałbym was zapytać o pewną rzecz mianowicie mam w aucie wykupione OC i AC , ostatnio spowodowałem stłuczkę z samochodem którego właściciel nie używał ( nie jeździł nim wgl) i posiadając inny samochód wypożyczył sobie samochód i teraz ubezpieczalnia chce ode mnie sciągnąć kase z AC za koszt wypożyczenia samochodu poszkodowanemu. Czy można w tej sprawie jakoś się odwołać albo coś ?

Tzn uderzyłeś w auto z wypożyczalni?
Co tutaj twoje ac ma do rzeczy jak normalnie z oc pokrywają szkodę

Chyba chcą ściagnac z twojego OC a nie AC.
Rozumiem, ze jego pojazd zostal uszkodzony? Jak tak i wymagal naprawy to nalezy mu sie pojazd zastepczy.
Generalnie to czy wyplaca mu w sumie przy tej szkodzie 1000 zł czy 100 tys zł powoduje identyczna zwyżke. Nie jest to zalezne od wysokosci spowodowanej szkody.

Chodzi o to że ja uszkodziłem jego nie jeżdżony pojazd i on sobie wziął wypożyczył samochód i teraz ubezpieczalnia niby to chce żebym ja zapłacił za wypożyczenie tego samochodu. Jest taka możliwość?

Ewentualnie jest taka możliwość że będę musiał dopłacić teraz jakąś podwyżkę OC lub ac?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Nie prowadziłem pod wpływem, zostałem też ukarany mandatem. To był samochód kolegi, i on mi mówi że dostał maila w ubezpieczalni że ma niby dopłacić do AC za to że poszkodowany wypożyczył samochód zastępczy

Niech ci wysle tego maila i podaj tu tresc bez danych osobowych. Ktos tu komus kity wciska.

Spróbuję jakoś dostać tego maila

A istnienie coś takiego jak np mam oc i AC rozwale samochód i muszę zapłacić podwyżkę składki AC np w tym miesiącu danym czy dopiero jakbym chciał następne ubezpieczenie?

Czyli zostałem wywalony na kasę

Do 1 części tematu jeszcze wrócę gdy ustalę co jest grane

[FONT=&quot]Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin [/FONT][FONT=&quot]§8[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]

Ubezpieczalnia może rząd zwrotu pieniędzy za to że poszkodowany wynajął samochód? Albo coś w tym stylu lub podobnie?

A czy może być tak że jeżeli wystąpią dwie szkody w ciągu 3 miesięcy to się coś dopłaca do ubezpieczenia?

Jak wszystko sensownie opiszesz to można ci będzie coś ew. poradzić. Takie sączenie informacji nie ma sensu.

No więc powiedzmy w marcu został uszkodzony samochód z mojej winy i szkoda została naprawiona z AC powiedzmy za 2 miechy uszkodziłem przypadkowo drugi pojazd i zostaje naprawiony z OC. I stąd moje pytanie

Jako pierwsze uszkodzony mój pojazd jako drugi pojazd innej osoby

Jest możliwość że ubezpieczenie nie pokryje całości kosztów naprawy i wypozecznia samochodu zastępczego?

[FONT=&quot]Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin [/FONT][FONT=&quot]§8[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]

Nie ma takiej mozliwosci ani tez nie ma mozliwosci by po spowodowaniu ilus tam szkód przed koncem okresu ubezpieczenia nalezaloby cos doplacac. No chyba, ze sie wyczerpie sume ubezpieczenia czyli gdzies 5mln zł. Ty widać dalej nie rozumiesz , ze kolega robi cie w konia.

Zdaje sobie z tego sprawę że robi mnie w konia. Z tym że albo jemu ktoś nagadał takich głupot albo on naprawdę próbuje robić ze mnie debila

Sądząc po twoich pytaniach raczej widzi, ze trafił na podatny grunt i próbuje cie wydoić ile wlezie.

I tak mnie wydoił już wystarczająco dużo, wiesz on idzie w zaparte bo niby ubezpieczyciel i prawnik mu tak powiedział. Ja fakt może i się nie znam na tym ale kompletnym debilem też nie jestem dlatego od razu mi coś w tym wszystkim nie pasowało. I chciałbym wam podziękować wszystkim za pomoc, życzę zdrowia dużo

Powrót