Ubezpieczenie grupowe przejście na indywidualne

• Autor wątku Autor wątku Wiesiawalczuk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

Wiesiawalczuk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam ,Ja i mąż mieliśmy ubezpieczenia grupowe Pzu typP Plus Biedronka w lipcu zwolniłam się,i ubezpieczyłem się indywidualnie i męża z kontyuwalnego ubezpieczenia pracowniczegoP Plus.Sierpien miałam zapłacone przez zakład . 17 sierpnia juz ubezpieczona zostałam indywidualnie Mąż miał operację biodra na którą czekał 2 lata(3pazdz operacja) . Złożyliśmy papiery do Pzu za szpital ,operację planowa przyszło odmownie zeumowa zwarta na okres najniższej rocznicy polisy z możliwością przedłużenia ia na zasadach określonych wOWU .Obowiązek przekazania sadkiza LS,TU,AP,AU,NW rozpoczyna się po upływie 3 mięs licząc od początku odpowiedzi.do tego czasu skladke finansuje PZU 1.09 1917 Czy ja mam rozumieć że nic nie dostanie? Nie ma tu ciągłości grup-indyw. Te same zasady tylko mi podnieśli składkę 45zl na 75zl a jak się ,wolnilam to zakład nie daje okres ochronny ? Że jestesmy ubezpieczeni do szpitala ? Czy mogę się odwołać? Mąż miał operację i szpital a oni napisali że nie należy się za leczenie szpitalne spowodowane wypadkiem ,wypadku tu nie było . Pozdrawiam i proszę o pomoc.

Najwidoczniej nie te same zasady, co w zakładzie pracy. Podstawowa umowa to jedynie ubezpieczenie na życie, a wszystkie inne: tj NNW, wypłata za śmierć rodzica, dzieci, leczenie szpitalne, karty apteczne - to umowy dodatkowe. Nie wszystkie umowy dodatkowe są kontynuowane.
.Obowiązek przekazania sadkiza LS,TU,AP,AU,NW rozpoczyna się po upływie 3 mięs licząc od początku odpowiedzi.do tego czasu skladke finansuje PZU 1.09 1917
Mimo najszczerszych chęci nie potrafię zrozumieć, co autor miał na myśli i w którym stuleciu się porusza.
LS, TU, to skróty nazw dodatków do ubezpieczeń kontynuowanych.
LS- leczenie szpitalne. Zasiłek należy się za pobyt w szpitalu na skutek wypadku
TU- trwały uszczerbek, kalectwo
Reszty nie potrafię rozszyfrować. Faktycznie, te umowy mogą bezpłatne przez 3 m-ce, ale dotyczą wyłącznie wypadków.

Należałoby sprawdzić, co w tej umowie masz. Przy polisie jest kod warunków, same warunki też powinny być, a jeśli nie ma, to są na stronach PZU.

Powrót