ubezpieczenie mieszkania ....... pomocy !!

• Autor wątku Autor wątku waldorfun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

waldorfun

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
zostałem okradziony na początku roku, zwykłe włamanie , ale ci którzy to zrobili nie pozostawili śladów włamania , a wyszli przez drzwi balkonowe(weszli przez okno balkonowe) nasza słynna ze skuteczności "policja" zanotowała że nie ma śladów włamania.... ubezpieczyciel przysłał swego rzeczoznawcę który śladzik znalazł .... jednak firma opierając się na protokole policji odmówiła wypłaty..... zaznaczam że to było w styczniu przy minusowej temperaturze i na 100% okna musiały być pozamykane ponieważ mam małe dziecko. teraz nie wiem co zrobić z tym fantem i jak dochodzić swoich praw , policja przyjechała dosyć szybko , odnalazła ślady na i przed balkonem oraz zabezpieczyli odciski palców , mieszkanie było splądrowane i okradzione .pomóżcie proszę jak zmusić compensę , bo o tym towarzystwie mowa do wypłaty świadczenia :roll:

Witam
Jeżeli pracownik ubezpieczyciela znalazł ślady włamania to fakt ten powinien być odnotowany w akatch prowadzonych przez ubezpieczyciela do których ma Pan prawo zażądać dostępu może je Pan również kserować na własny koszt.
Nie bardzo natomiast rozumiem ten fragment o działaniach policji. To policja stwierdziła, że są ślady włamania czy też nie?
Ubezpieczyciela do wypłaty odszkodowania zmusić może jedynie sąd.

Powrót