Ubezpieczenie na życie

• Autor wątku Autor wątku ryczałtowiec
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

ryczałtowiec

Użytkownik
Odpowiedzi
42
W tamtym roku zawiesiłem działalność, chciałem się zarejestrować jako bezrobotny aby mieć ubezpieczenie jednak poinformowano mnie, że nie mogę tego zrobić, chyba, że całkiem zamknę działalność. Czy jest jakaś możliwość aby być ubezpieczonym i nie płacić za każdą wizytę u lekarza? Dodam jeszcze, że wykupiłem ubezp. które np. podczas pobytu w szpitalu zwraca jakieś koszty, jednak resztę sam muszę pokryć.

Możesz wykupić prywatne ubezpieczenie zdrowotne w jednej z firm ubezpieczeniowych. Nazwy nie podam, bo tu reklamować nie wolno.
Polega to na płaceniu składki miesięcznej zależnie od wyboru opcji (leczenie szpitalne, ambulatoryjne,zabiegi,operacje,pobyt w szpitalu, wizyty domowe, wizyty spacjalistów itp.) i korzystaniu z bezpłatnego leczenia w wybranej lub wyznaczonej przychodni, klinice,szpitalu, gabinecie. Składka miesięczna to 1/3 najtańszego ZUSu, a leczenie bez porównania lepsze.
Może takie wyjście Ci się opłaci. Jeśli często się leczysz lub Twoja rodzina (opcja rodznna taniej wychodzi) to na pewno opłaca się ubezpieczyć, a nie płacić z własnej kieszeni za każdą wizytę.

Powrót