Ubezpieczenie obozu sportowego

• Autor wątku Autor wątku maczq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

maczq

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, jestem nowy na tym forum także pozwolę się przywitać najpierw. :)
Organizuje obóz sportowy w klubie zapaśniczym na teranie Polski. Jest to przedsięwzięcie non-profit w gronie znajomych, każdy dojeżdża we własnym zakresie. Czy jako organizator takiego wyjazdu muszę się ubezpieczyć - OC? Domyślam się, że pociąga to za sobą kolejne rzeczy takie jak: regulamin wyjazdu, umowa świadczenia usług ? Jestem osoba fizyczną, nie prowadza działalności gospodarczej. Chciałem też ubezpieczyć wszystkich uczestników wyjazdu od NNW. Proszę o rady, jak wszystko zorganizować, aby w przypadku nieszczęśliwego wypadku (to jest obóz sportowy, prawdopodobieństwo wypadku jest dużo większe) nie było problemów.

Pozdrawiam
Maczq

hej,
w mojej ocenie OC nie jest obowiązkowe. ale może warto je jednak zawrzeć. Tylko chyba jako organizator będący osobą fizyczną chyba się nie uda.

co do nw nalezy ubezpieczyciela koniecznie poinformować, że jest to obóz sportowy oraz rozszerzyć zakres o uprawianie sportów walki.

[cytat="hexa":3kn4lxe9]hej,
w mojej ocenie OC nie jest obowiązkowe. ale może warto je jednak zawrzeć. Tylko chyba jako organizator będący osobą fizyczną chyba się nie uda. [/cytat:3kn4lxe9]
Z tego co czytałem mogę zawrzeć taką umowę jako fizyczna, nie jest to obowiązkowe. Raczej nie będę się ubezpieczał bo zakres ubezpieczenia nie jest mi potrzebny (nie wywiązanie się z umowy)
[cytat:3kn4lxe9]co do nw nalezy ubezpieczyciela koniecznie poinformować, że jest to obóz sportowy oraz rozszerzyć zakres o uprawianie sportów walki.[/cytat:3kn4lxe9]
wiem, wiem

dzięki za odp!

Powrót