F
fulbi
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 13
Mam problem z moim samochodem na niemieckich blachach. Mialem ubezpieczenie oc w huk coburg, spoznilem sie z rata i po nie dlugim czasie otrzymalem wypowiedzenie umowy. Krotko po tym otrzymalem pismo z policji ze nie mam ubezpieczenia i mandat za to 36 euro. Pozyczylem pieniadze i splacilem huk coburg i chcialem przedluzenia polisy, jednak huk coburg nie chcial mi odnowic polisy i kazal szukac nowego ubezpieczyciela. Taktez zrobilem, wykupilem dzisiaj ubezpieczenie u nowego ubezpieczyciela i z kompletem dokumentow poszedlem do Zulasungstelle, pani po wpisaniu moich rejestracji powiedziala ze nie moze mi ubezpieczyc samochodu gdyz w systemie widnieje na czerwono. Auto stalo caly ten czas u mechanika w Polsce, chcialbym sciagnac go do mnie do Niemiec, ale wychodzi na to ze Zulasungstelle bie chce przyjac nowego ubezpieczenia. Mam kompket dokumentow teil 1 teil 2 HUdo 3.2017. Czy moge przemieszczac sie tym autem z polisa ktora wykupilem, a nie moglem zarestestrowac w Zulasunstelle? Jutro dopytam dokladnie w czym problem, jak to nie powoze tonie wiec co dalej poczac. Pomocy
Ostatnia edycja: