Ubezpieczenie OC

• Autor wątku Autor wątku oskar_212
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

oskar_212

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Zakupiłem auto w sierpniu,otrzymałem od sprzedającego dokumenty. Przerejestrowałem pojazd na siebie we wrześniu i opłaciłem składkę OC u innego ubezpieczyciela. Obecnie poprzedni ubezpieczyciel żąda zapłaty składki (nie wiedziałem, że muszę wypowiedzieć umowę). Co mogę zrobić, proszę o pomoc.

Poszukac na forum. Pytanie wałkowane dziesiątki razy.

witam
niestety ale musisz zapłacić za to ubezpieczenie w ponieważ ubezpieczenie OC jest obowiązkowe. A twoim ustawowym obowiązkiem jest je wypowiedzieć w terminie jeżeli chcesz z niego zrezygnować.

Martin88 ma rację nie unikniesz opłaty, posiadasz podwójne ubezpieczenie OC, zrezygnować możesz najpóźniej dzień przed końcem ubezpieczenia.

W związku z tym, czy mogę zapłacić składkę półroczną i zaraz potem zrezygnować? Czy może jest jakaś inna "furtka" ? Naliczyli mi z górnej półki. Pozdrawiam.

Minimum na dzień przed końcem wygaśnięcia polisy,a o jakiej firmie piszemy?

Firma ALLIANZ, składka jaką mi naliczyli to 1079 zł.

Z tego co mi się wydaje Allianz nie dzieli składek na raty i w przypadu spuźnienia płaci się całą sumę. Ale najlepiej jak byś znałazł przedstawicielstwo Allianzu i dowiedział się osobiście,czasem idą na ugodę warto dowiedzieć się lub zadzwoń na infolinię
0801102030.

Od poprzedniego właściciela otrzymałem jego polisę na której było płacone w dwóch ratach. Pozdrawiam i dzięki rustyka

No widzisz tak ja mówie każda firma inaczej, tak samo jak pójdziesz do jednego agenta powie Ci tak a drugi inaczej.A wszędzie powinno być tak samo.

Powrót