ubezpieczenie samochodu w angli

• Autor wątku Autor wątku dzidson
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dzidson

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam . pytanie mam takie: w 2004 roku zatrzymano mi prawo jazdy na 12 miesiecy w Polsce (jazda na rowerze po piwie..) po czym zwrocono mi je. Gdybym teraz zechcial wykupic insurance na samochod w Anglii to czy bede przez to placil wyzsza skladke ?? . Jest taki przepis mowiacy ze jesli w ciagu ostatnich 5 lat bylo sie karanym to skladka ta jest wyzsza ale nie jest sprecyzowane czy dotyczy to jedynie UK czy wogole.. Czy firmy ubezpieczeniowe w Anglii biora pod uwage jedynie wykroczenia/przestepstwa popelnione na terenie UK ? czy w takim razie nie liczy sie moja kara sprzed 3 lat z Polski?

Tak mozesz miec wyzsza stawke. Osobiscie chcialam dolaczyc mojego znajomego do -mojego-ubezpieczenia poniewaz jezdzil moim autem . Zapytali mnie czy mial jakies wykroczenia powiedzialam ze nie. No coz po 5 minutach pan w sluchawce powiedzial mi, ze znajomy jezdzil po pijanemu w Niemczech kilka lat temu. Wiec zrezygnowalam poinformowali mnie ze stawka bedzie duzo wyzsza

Eliss napisał:
Tak mozesz miec wyzsza stawke. Osobiscie chcialam dolaczyc mojego znajomego do -mojego-ubezpieczenia poniewaz jezdzil moim autem . Zapytali mnie czy mial jakies wykroczenia powiedzialam ze nie. No coz po 5 minutach pan w sluchawce powiedzial mi, ze znajomy jezdzil po pijanemu w Niemczech kilka lat temu. Wiec zrezygnowalam poinformowali mnie ze stawka bedzie duzo wyzsza

smietnik

Powrót