Ubezpieczenie w Krus

• Autor wątku Autor wątku kacel
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kacel

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
25
Witam, kolejny raz poruszam temat śmierci mojego wujka w wypadku w Holandii. Wujek opłacał KRUS przez całe swoje życie - był rolnikiem. KRUS miga się z wypłatą odszkodowania twierdząc, że śmierć była poza granicami Polski i w takim wypadku nie wypłacą odszkodowania. Jak zachaczyc sprawę w takim wypadku ?

Druga sprawa to sprawa odszkodowania. Zgłosiła się do mnie Pani z Holandii, która jest tłumaczem przysięgłym i chce prowadzić nasza sprawę oczywiście chce za to swoją dole, zgłosiła się do mnie firma prawnicza z Polski jedną chce 10 procent za sprawę a druga Warszawska 20 procent co sądzicie na ten temat czy lepiej ruszać sprawę tutaj w Holandii czy rozsądniej byłoby sprawę prowadzić z Polską firmą od ubezpieczeń?

Jak wygląda sprawa z zadośćuczynieniem, bo o ile poczytałem trochę na ten temat ubezpieczenie a zadośćuczynienie to dwie różne kwestie. Czy to załatwia firma za jednym zamachem czy sprawę o zadośćuczynienie trzeba wszczynać oddzielenie. Byłem świadkiem wypadku i jako bratanek prawdopodobnie mogę ubiegać się o zadośćuczynienie za poniesione krzywdy. Prosiłbym o poważne potraktowanie sprawy, jestem zielony w tych sprawach i w totalnej kropce. Dziękuję.

Byłem świadkiem wypadku i jako bratanek prawdopodobnie mogę ubiegać się o zadośćuczynienie za poniesione krzywdy
o takiej wypłacie zadośćuczynienia jeszcze nie słyszałem

Rozumiem, jeżeli się mylę to proszę o poprawę.. Jako bratanek, przez 6 lat wychowywałem się z tym wujkiem i był dla mnie jak ojciec

zerwane więzi dobry adwokat i możesz próbować

A co z krusem, orientuje się ktoś jak zahaczyc sprawę? I w kwestii odszkodowania również prosiłbym o jakąkolwiek pomoc pzdr

Powrót