Ubezpieczenie w Niemczech

• Autor wątku Autor wątku Fzvcxv
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

Fzvcxv

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam mam kilka pytań. Otóż od 2 lat na stale przebywam w niemczech od 2 lat pracowałam ale stało mi sie cos w rękę przez to ze musialam pracować przez kilka miesięcy nie tylko za mnie a za co najmniej 3 osoby. Po 3 tyg zwolnienia złożyłam rezygnację z pracy za porozumieniem stron. Pracodawca poinformował mnie ze mogą mi nie zapłacić za cały ostatni miesiac pensji. Czy moze sie tak stać ? Moje drugie pytanie w poniedziałek zrezygnowałam z pracy a w czwartek byłam zarejestrować sie w urzędzie pracy jako bezrobotna i teraz drugie pytanie co dalej z moim ubezpieczeniem? Byłam ubezpieczona w KKH I jesli musze je sama opłacać do czasu przyznania mi zasiłku to jak mam to zrobic ? Z góry dziekuje za pomoc

Od dnia ustania zatrudnienia jeszcze przez miesiąc jestes ubezpieczona, a później jak masz prawo do zasiłku, to AfA będzie opłacac ubezpieczenie. Jak nie, tomusisz sama opłacać sobie co miesiac.
Dlaczego się zwolniłas, jakjesteś chora. Przeciez mogłaś przynieść kolejne zwolnienie. Nie dość że nie zapłacą Ci za ostatni miesiąc, to jeszcze dostaniesz na miesiąc blokadę zasiłku dla bezrobotnych jesli będzie Ci przysługiwał. Ehhhh!

Zwolnilam sie bo nie mam zamiaru pracować jak robot i jeszcze być oszukiwana na godzinach. A poza tym ciagle krzyki,poganianie... Wytrzymałam 2 lata wystarczy. Stało sie to sie stało. Następnym razem sie nie zwolnie od tak, czlowiek uczy sie na błędach nie ? :) dzieki za pomoc

Powrót