L
Luk1989
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. Mam pytanie które nie daje mi spać,5 dni temu miałem zabieg operacyjny w prywatnym szpitalu z umową o NFZ ( na stronie www i jak i lekarz mi to powiedział że mój zabieg jest refundowany ).Do urzędu pracy poszedłem na 3 dni przed zabiegiem ( piątek,a we wtorek się umawiałem) w piątek otrzymałem decyzje o przyznaniu statusu bezrobotnego oraz jeśli się nie mylę ubezpieczenie zdrowotne ( podpisywałem coś z tym związanego ). We wtorek byłem już w szpitalu,w izbie przyjęć przyjęto moje dokumenty powiedziałem że jestem bezrobotny i decyzje też wręczyłem...żadnych problemów.Po zabiegu w godzinach wieczornych,pielęgniarka mówiła mi że jest problem,gdyż tu cytuję " Wyświetlił nam się Pan na czerwono w ZUS-ie,musi Pan podpisać oświadczenie" narkoza robiła swoje i nie wiem co tam było,chodziło coś o ubezpieczenie,mówiłem że byłem w piątek się zarejestrować to powiedziała że pewnie nie przesłali moich danych i mam być spokojny. Przy wypisie ze szpitala pytałem co jest nie tak ze mną,i tym ZUS-em że na czerwono itp. ( przepraszam że tak mało szczegółowo) powiedziano mi że jest dobrze,że musieli to sprawdzić czy jestem ubezpieczony,i żebym się tym nie martwił... No właśnie martwię się tym cały czas,kompletnie nie wiem o co chodziło z tym Zusem,boje się że dostanę rachunek ze szpitala,że byłem leczony bez ubezpieczenia. Czy mógł by ktoś rozwinąć tę kwestie,przepraszam że brak konkretów. Pozdrawiam