Ubezpieczenie w szkole

• Autor wątku Autor wątku Ruda12a
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Ruda12a

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam ubezpieczylam dziecko dodatkowo u męża w pracy, nie chce skorzystać z ubezpieczenia grupowego w szkole, nauczyciel odmówił przyjęcia oświadczenia i powiedział że muszę mu przynieść ksero umowy już zawartej. Ubezpieczenie w szkole jest dobrowolne . Wobec tego mam pytanie czy szkoła może żądać kserokopii mojej prywatnej umowy, której nie chce pokazywać i czy mogą nie przyjąć oświadczenia?

Ruda12a napisał:
Witam ubezpieczylam dziecko dodatkowo u męża w pracy, nie chce skorzystać z ubezpieczenia grupowego w szkole, nauczyciel odmówił przyjęcia oświadczenia i powiedział że muszę mu przynieść ksero umowy już zawartej. Ubezpieczenie w szkole jest dobrowolne . Wobec tego mam pytanie czy szkoła może żądać kserokopii mojej prywatnej umowy, której nie chce pokazywać i czy mogą nie przyjąć oświadczenia?
Według wytycznych MEN (podobno przesłanych do wszystkich szkół) Dyrektor oraz jaki kolwiek inny pracownik szkoły publicznej nie ma prawa wymagać żadnego zaświadczenia lub zmuszać do ubezpieczenia.

Natomiast to co robią szkoły to już inna historia, jedyne wyjście to zgłoszenie tej sytuacji do MEN (zmarnowany czas)

Wysłane z mojego SM-T585 przy użyciu Tapatalka

Dziękuję ??????, a czy mogę się jeszcze bronić Rodo i tym że nie chce swoich prywatnych dokumentów upubliczniać ? Mogę prosić o przesłanie jeśli jest jakis przypis lub artykuł co do tego

Ty nie musisz sie bronic. Mowisz, ze nie udostepnisz tych informacji i po temacie.
Jak nauczyciel uwaza, ze ma prawo od ciebie czegokolwiek sie domgaca to niech on wskaze konketna podstawe prawna.

Powrót