ubezpieczenie zdrowotne w Holandii

• Autor wątku Autor wątku sebamichal2004
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sebamichal2004

Mam ubezpieczenie zdrowotne w Holandii,czy mogę do tego ubezpieczenia wpisać syna i dziewczynę.Jeżeli tak to proszę o podanie jakie mam pobrać dokumenty.

Należy rozszerzyć ubezpieczenie i dopisać dodatkowe osoby. W tej sprawie należy skontaktować się z firmą ubezpieczeniową i podać osoby do ubezpieczenia. Proszę wziąć pod uwagę iż składka miesięczna wówczas wzrośnie.

Witam,
podepnę się pod ten temat. Czy któraś z firm ubezpieczeniowych podpisze ze mną polisę bez zameldowania, jeżeli nie pracuję? Mój partner nie jest zameldowany, ale pracuje i z tego tytułu ma ubezpieczenie. Wyjeżdżam w marcu, razem z córką i przez 6 miesięcy nie mamy szansy na meldunek. Może ktoś był w takiej sytuacji, a jednak podpisał polisę. Czy przy zawieraniu polisy drogą elektroniczną mogą jakoś sprawdzić czy jestem zameldowana na terenie NL? Czy jeżeli wykupię polisę, a dojdą do tego, że meldunku nie posiadam, mogą wymagać ode mnie abym się zameldowała. Mogę wyjechać z EKUZ i wykupić ubezpieczenie turystyczne, ale wolałabym mieć ubezpieczenie holenderskie.

Powrót