Ubezpiecznie zdrowotne u meza

• Autor wątku Autor wątku niki__99
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

niki__99

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam.
Mam pytanie. Z dniem dzisiejszym czyli z dniem 18 października kończy mi sie zwolnienie lekarskie (182 dni). Dnia 25.10.20013 zostałam wezwana na Komisje lekarska w sprawie przyznania zasiłku rehabilitacyjnego. No i teraz problem polega na tym ze od dnia 18 do 25 dopoki nie dostane decyzj o przynaniu zasilku jestem osoba nie ubezpieczona. Pani z zusie powiedziała mi by maz zglosil mnie do ubezpieczniea w swojej pracy. No i zrobimy tak ale dopiero dnia 21.10.2013. No i problemu by nie było gdyby nie fakt ze dnia 24 mam umowiona wizyte u onkologa(na ktora czekam juz 3 miesiace) Czy jak maz zglosi mnie w poniedzialek do ubezpieczenia to od tego dnia bede juz osoba ubezpieczona czy moze od przyszlego miesiaca (bo takie inforamacje tez slyszałam) no i w pracy tez podobno na zgloszenie mnie do ubezpieczenia maja 7 dni. Czy maz moze pobrac jakis dokument stwierdzajacy ze zgloszona zostalam przez jego pracodawce do ubezpieczenia
Bo rejestracja w Urzedzie Pracy nie wchodzi w gre. Nie jestem w stanie pracowac dlatego tez moje zgloszenie o zasilek rahabilitacyjny.

Powrót