Ubezpieczyciel nie chce wypłacić odszkodowania

• Autor wątku Autor wątku marinho
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marinho

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Mój problem polega na tym, że ubezpieczyciel nie chce mi wypłacić odszkodowania. Cały problem polega na tym że myślałem że już wszystko załatwione a teraz po około pół roku odzywa się warsztat że nie otrzymał jeszcze przelewu od ubezpieczyciela. Samochód został naprawiony i myślałem że to koniec. Ubezpieczyciel stwierdził że przy moim opisie zdarzenia,nie mogły zaistnieć takie uszkodzenia ponieważ sprawca napisał inaczej. Gdzie na miejscu wypadku była Policja ,która sporządziła notatkę służbową i jasno z niej wynika kto jest sprawcą i sprawca otrzymał mandat karny.

TU musi wydać decyzje i jeżeli ją otrzymałeś i nie akceptujesz jej to jest w niej zawarte jaki środek odwoławczy ci przysługuje i zastosuj go w zaistniałej sytuacji

czyli muszę czekać na decyzje w tej sprawie i póżniej się odwołać od niej. Dziekuje za informacje

tylko najgorsze jest w tym że domaga się warsztat pieniędzy za naprawioną szkodę

wiec udaj sie do TU i dowiedz sie co jest przyczyną przeciągania sie sprawy u nich? na zakończenie sprawy mają 30 dni od dostarczenia kompletnej dokumentacji szkody

przyczyną przeciągania sprawy jest inne oświadczenie sprawcy o zajściu kolizji niż moje i to przeciąga sprawę. TU po prostu jest po stronie sprawcy i podtrzymuje jego stronę ,nie zwraca uwagi na moje oświadczenie a także na notatkę z policji

jeżeli jest notatka policyjna i sprawca przyjął mandat karny nie mają prawa odmowy,wstrzymania procedury likwidacji szkody-przejdz na formę pisemną z TU i niech wyjaśniają na piśmie i precyzują co jest co

Powrót