Ubieganie się o stare rachunki od dentysty

• Autor wątku Autor wątku michallib2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

michallib2

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Prawdopodobnie dojdzie do sporu sądowego z moim stomatologiem i przydałyby się rachunki za zabiegi. Przez pierwszy rok moich wizyt stomatolog nie posiadał kasy fiskalnej a ja nie mam żadnych potwierdzeń wpłaty. W tym zaopatrzył się w kasę ale nie wydawał mi żadnych paragonów (wiem, mój błą że nie domagałem się ich). Czy istnieje możlwość ubiegania się od stomatologa jakichkolwiek dokumentów,kwitów ptowierdzających wysokości kwot (orientacyjne,na podstawie mojej dokumentacji medycznej ) ?

Możesz próbować, ale marne szanse. Sprawdź jeszcze w ZIP NFZ czy czasem nie robił Ci zębów na fundusz.

matti82 napisał:
Możesz próbować, ale marne szanse. Sprawdź jeszcze w ZIP NFZ czy czasem nie robił Ci zębów na fundusz.

Dziękuję za odpowiedź ! Właśnie zarejestrowałem się z ZIP i jutro sprawdzę czy nie leczył mnie "na lewo". Od kiedy mój dentysta posiada kasę, podczas dokonywania płatności gotówką coś "wklepuję" w kasę ale paragonu nigdy nie otrzymałem, być może nie nabija na kasę nic lub nabija przegląd za 20 zł.

Byłbym wdzięczny za odpowiedź na jeszcze jedno pytanie : Na dniach poproszę dentystę o kopię pełnej historii mojego leczenia i jeśli zauważę, że brakuję pewnych adnotacji odnośnie leczenia i jestem w stanie to udowodnić, to lepiej mileczeć i ewewntualnie poźniej to zadniebanie wykorzystać przeciwko niemu czy też lepiej upomnieć się o uzupełnienie braków ?

Powrót