P
pytasia
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 82
Witam . Proszę o poradę. Wspólnie z mężem wychowuje jego nastoletniego syna (matka dziecka sama nam go oddala), dziecko jest bardzo zżyte ze mną co powoduje agresje w stosunku do mojej osoby, ze strony jego matki. Kobieta ta za każdym razem, kiedy dochodzi do jakiegoś procesu (ustalenie miejsca pobytu dziecka, alimenty czy odebranie jej władzy rodzicielskiej) nie uzywa w sprawie rzeczowych argumentów tylko obrzuca zawsze mnie błotem, oczerniając mnie przed niemieckim sadem. Ostatnio napisała, ze jestem w Polsce poszukiwana za długi i jedynie to, ze mieszkam w DE pozwala mi uniknąć odpowiedzialność- są to oczywiście wierutne bzdury. Ja mam już dość denerwowania sie tymi kłamstwami i chciałabym złożyć przeciwko tej Pani zawiadomienie o przestępstwie. I tu pojawia sie mój problem, ja mieszkam w Niemczech ta Pani w Polsce, nie mam prawnej wiedzy ale w moim mniemaniu na terenie Niemiec zostałam obrażona i obrzucana kłamliwymi w stosunku do mojej osoby oskarżeniami.
Czy jest zasadnym abym tutaj w Niemczech złożyła wniosek o ukaranie tej Pani? Boje sie, ze w Polsce z uwagi na niska szkodliwość czynu zostanie to zbagatelizowane.
Bardzo dziękuję za wskazówki
Czy jest zasadnym abym tutaj w Niemczech złożyła wniosek o ukaranie tej Pani? Boje sie, ze w Polsce z uwagi na niska szkodliwość czynu zostanie to zbagatelizowane.
Bardzo dziękuję za wskazówki