Uchylanie się od płacenia alimentów

• Autor wątku Autor wątku żyć_nie_umierać
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ż

żyć_nie_umierać

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam;

Składałem wyjaśnienia na okoliczność uchylania się od płacenia alimentów.
Sprawa prowadzona jest / była najprawdopodobniej przez Prokuraturę właściwą dla Wrocławia Fabrycznej. Ja mieszkam na Górnym Śląsku i składałem wyjaśnienia przed policjantem z mojego miasta. Wyjaśnienia składali również moja obecna żona, moi rodzice i mogę się założyć że był przeprowadzony wywiad środowiskowy.

Odbywało się to w ten sposób że przychodził do domu policjant, spisał zeznania a potem zapraszał mnie i 2 miesiące później moją rodzinę na posterunek celem spisania zeznań i podpisania protokołów. Odbyło się to wszystko bez jakiegokolwiek "papierka" ze strony Policji czy Prokuratury. Żadnego wezwania na przesłuchanie, po prostu nic jakby to się nie wydarzyło.

Sprawa ciągnie się już ponad półtora roku a ja nie mam żadnej informacji ze strony Policji czy Prokuratury w tej sprawie. Czy sprawa zostanie skierowana do Sądu, czy została umorzona, nic.

Jestem osobą niepełnosprawną w stopniu umiarkowanym z zaleceniem pracy w warunkach pracy chronionej. Chciałbym wystąpić do Sądu o obniżenie wysokości alimentów i na pewno pomogła by mi znajomość wyników tego "śledztwa".

Pytanie moje jest takie, czy powinienem dostać jakież zawiadomienie z Prokuratury o decyzji jaka zapadła w tej sprawie, czy ja sam mam się zwrócić do Prokuratury i gdzie szukać przepisów na ten temat?
Bardzo proszę o odpowiedź
Pozdrawiam

azaz19 napisał:
Bzdura,że nikt nic nie podpisywał.

?????????

A czy ja napisałem że nikt nic nie podpisywał? Jeśli tak to gdzie?

-moderacja-

Pytam czy Prokuratura po umorzeniu postępowania INFORMUJE podejrzanego o umorzeniu postępowania czy nie i z jakich przepisów to wynika DOTARŁO?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót