J
j42
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Witam.Mam pytanie na które nigdzie nie mogę uzyskać jasnej odpowiedzi. W roku 2005 została zaciągnięta pożyczka w SKOKU. W tym samym roku wyjechałem za granicę i zjechałem na stałe w 2011 roku. Od 2012 pracowałem cały czas legalnie z umową na czas określony do końca 2014.W tym okresie nie miałem żadnych problemów aż do 2014 kiedy to komornik zajął moją pensje. Nie wiedząc o co chodzi zwróciłem się do komornika o więcej szczeg. Okazało się że Skok wypowiedział mi umowę pożyczki a sąd wydał nakaz zapłaty a później klauzulę wykonalności.Ja byłem zaskoczony i napisalem do sądu wniosek o przywrócenie terminu i uchylenie nakazu egzekucji a poparłem to tym iż wyroku nigdy nie otrzymałem i nie wiedziałem o tej sprawie nic. Sąd przychylił się do moich wniosków, przywrócił termin i uchylił decyzję nakazu zapłaty. Wniosłem zarzuty przedawnienia,wadliwego dostarczenia wyroku, o przysłanie odpisu pozwu oraz wyroku. Do dziś nie mam odpisów, a kancelaria prawna podważa moje zarzuty przysyłając kserokopie umowy pożyczki i wydruki z ich systemu.Ja nie jestem w posiadaniu tych dokumentów ponieważ mineło 10 lat .Co mam zrobić , sąd dał mi 14 dni do ustosunkowania się do pisma wierzyciela.