D
davidsantana27
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
Witam wszystkich jako nowy użytkownik tego forum, mam dość nietypowy problem - zaliczyłem 1 rok filologii angielskiej w Nauczycielskim Kolegium Języków Obcych w Suwałkach (dalej NKJO) (studia stacjonarne I stopnia pod patronatem Uniwersytetu Gdańskiego), ale sytuacja życiowa zmusiła mnie do zmiany trybu studiów na niestacjonarne. Chciałem rozpocząć naukę od 2 roku na Wyższej Szkole Finansów i Zarządzania w Białymstoku w trybie niestacjonarnym, wszystko szło dobrze, ale podczas rekrutacji poinformowano mnie, że mój wykaz ocen jest niekompletny - nie posiada informacji o punktach ECTS za każdy zaliczony przedmiot. Udałem się do sekretariatu poprzedniej szkoły w celu uzupełnienia dokumentacji, gdzie usłyszałem: 'nikt u nas [w NKJO] nie jest przeszkolony w wyliczaniu i wystawianiu punktów ECTS, i NKJO ich po prostu nie wystawia'. Z tego co wiem, każda uczelnia wymaga owych punktów, i bez nich po prostu nie zostanę nigdzie przyjęty na 2 rok.
Co powinienem w tej sprawie zrobić? Czy istnieją jakieś regulacje prawne, co należy do obowiązków uczelni odnośnie punktów ECTS? Kontynuowanie studiów w trybie stacjonarnym nie wchodzi w rachubę, rozpoczęcie od 1 rok też byłoby mi bardzo nie na rękę z oczywistych przyczyn.
Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam.
Co powinienem w tej sprawie zrobić? Czy istnieją jakieś regulacje prawne, co należy do obowiązków uczelni odnośnie punktów ECTS? Kontynuowanie studiów w trybie stacjonarnym nie wchodzi w rachubę, rozpoczęcie od 1 rok też byłoby mi bardzo nie na rękę z oczywistych przyczyn.
Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam.