Uczelnia żąda zapłaty za II semestr?!

• Autor wątku Autor wątku lukas432
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lukas432

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Otóż w październiku 2010r rozpocząłem studia niestacjonarne na Akademii Morskiej w Gdyni. Na zajęciach byłem raptem 3 może 4 weekendy. Z kilku przyczyn, również 'mocno' osobistych nie mogłem dalej kontynuować nauki na w/w uczelni. Więc w listopadzie przestałem uczęszczać na zajęcia itd. Nie miałem nawet czasu ani głowy aby wybrać od nich dokumenty. W maju 2011 roku otrzymałem pismo z uczelni, że zalegam z opłatą czesnego za II semestry, tj prawie 4tys pln. W piśmie straszono windykacją i komornikiem. 'Olalem' to. Od tego czasu nie otrzymywałem żadnych pism ani telefonów. Szczerze to nawet zapomniałem już o tym, a tu nagle kilka dni temu brat odebrał mój telefon, od niezbyt miłej pani z działu windykacji AM, z zapytaniem co z tym długiem, bo mają zamiar skierować sprawę na drogę sądową. Miałem osobiście z nimi się skontaktować ale nie mam pojęcia co z tym robić. Wczoraj też dzwonili ale nie odebrałem. Proszę o jakieś podpowiedzi i rady. Nurtuje mnie pytanie czy mają prawo żądać ode mnie zapłaty za cały rok skoro nawet miesiąca nie studiowałem. Tym bardziej, że jeśli nie byłem na żadnych ćwiczeniach i egzaminach w pierwszym semestrze, to jakim cudem zaliczyli mi drugi semestr? Pozdrawiam

Powrót