Uderzenie w twarz

• Autor wątku Autor wątku goscwpotrzebie
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

goscwpotrzebie

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam wszystkich, jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość.
Otóż mam pytanie : wczoraj podczas spaceru z psem dwóch gości zaczęło mnie wyzywać i coś do mnie pokazywać, ja w odpowiedzi pokazałem im środkowy palec... ( wiem głupio zrobiłem mogłem to po prostu olać) wtedy jeden z nich do mnie podszedł i powiedział " wydawało mi się czy Ty właśnie pokazałeś mi środkowy palec?" powiedziałem, że tak zacząłem przepraszać... on powiedział że mam go przeprosić na kolanach ja powiedziałem, że na kolanach go nie przeproszę i jeszcze raz (stojąc) przeprosiłem go i chciałem mu podać rękę , w tym momencie uderzył mnie w twarz tak mocno , że aż upadłem na ziemię. W tym momencie jego kolega go odciągnął i mówił "przepraszam za niego". Teraz mam spuchniętą twarz i przysłowiową "śliwkę" pod okiem. Moje pytanie brzmi : czy jest w tym momencie sens złożenia powództwa cywilnego? Ponieważ dzwoniłem na komisariat i się dowiedziałem o obdukcji oraz o tym, że jeżeli lekarz stwierdzi niezdolność do funkcjonowania powyżej 7 dni to sprawa trafia z automatu do sądu a jak nie to można złożyć powództwo cywilne. Pytam się , czy ma sens ponieważ nie byłem w szpitalu i nie wiem czy ta gra jest warta świeczki.

A komu założysz powódctwo? Znasz te osoby? A jeśli nie to jak zamierzasz uzyskać ich dane?

Witam! zapomniałem dodać, że wiem kto to jest , znam jego imię i nazwisko.

Powrót