Udokumentowanie urlopu

• Autor wątku Autor wątku szyzag123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

szyzag123

Użytkownik
Odpowiedzi
46
Witam. Przychodzę w dość absurdalnej (z mojej perspektywy) sprawie. Pracuję w hurtowni jako magazynier (myślę, że tym w kontekście może to być ważne info. Jak wiadomo na magazynie inwentura, koniec roku, rozliczenia, itp.

Ale nie o tym - znajomy ze studiów zaprosił mnie na 30-te urodziny na Sylwestra. Poszedłem do kierowniczki się zapytać, jak wyglądałaby kwestia urlopu (biorąc pod uwagę ten nefralgiczny okres, jakim jest inwentura + koniec roku). Kierowniczka stwierdziła, że na dłuższy wyjazd ogólnie nie byłoby problemu, ale musi to być... UDOKUMENTOWANE

Zdziwiłem się trochę, bo wynikało by z tego, że będę musiał udowodnić, że jadę w Sylwestra na urodziny, a nie, że biorę urlop, bo nie chce mi się przyjść do pracy.

Czy z perspektywy prawa pracy takie coś muszę w ogóle udowadniać, udokumentować?

Ostatnia edycja:
nie, składasz wniosek ona akceptuje i to wszytsko, nie musisz sie tłumaczyc co bedziesz robic w czasie urlopu.

Jest na to jakiś przepis, artykuł lub cokolwiek, co można przedstawić kierownicze na wypadek, jakby jednak się stawiała w tej kwestii?

Dla mnie to jest wręcz śmieszne i absurdalne, żeby tłumaczyć się z tego, co będę w trakcie urlopu robił.

nie ma, jeżeli w tym dniu nie masz zaplanowanego urlopu to wypisujesz urlop na żądanie, a jak takiego nie masz, to nie musisz go otrzymać

niech ona pokaze ci przepis na to ze masz jej udowodnic co bedziesz robił w trakie urlopu.

Ja myślę, że chce to do podjęcia decyzji czy się zgodzić na urlop.
Nie musisz tego oczywiście udowadniać - a ona nie musi się zgodzić na "Zwykły" urlop.

Powrót