udostępnianie gier...

• Autor wątku Autor wątku ztc1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

ztc1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam chcę założyć interes oparty na grach '' gralnia'' czy udostępniając gry klientom musze miec na to pozwolenie np od wydawców??. Dodam że jest to udostępnianie na godziny w lokalu nie jako wypożyczalnia

czyli chcesz zlozyc cos na ksztalt kafejki z mozliwoscia grania w rozne gry w sieci ?

można to tak ująć, bo w gre wchodzi granie on-line jak i granie w sieci lan. I mam prblem bo nie wiem czy np kupione gry wymagają tzw licencji jak np filmy w wypożyczalni

Przeczytaj licencje dołączoną albo na płycie albo w instrukcji.

no gdyby było to takie łatwe to nie zawracał bym głowy Wam. Na pudełkach jest coś takiego resale and rental are prohibited unless expressly authorised.... i nie ma nic o udostępnianiu...

Przeczytaj licencję, a nie opis na pudełku.

a gdzie w takim raziem mam to przeczytać, jeśli możesz to prosze za cytuj

A może po prostu napisz maila z pytaniem do wydawcy/producenta.
Przeważnie jest to tak, że wolno zainstalować 1 kopię programu na 1 komputerze, natomiast użytkownicy mogą się zmieniać. Jednak tu nie ma reguły.Każdy może różnie licencjonować swoje utwory.Jest tak jak pisze grizz, musisz przeczytać licencję czy nie ma jakiś zastrzeżeń co do publicznego/komercyjnego wykorzystywania programu.
W pudełku bądź na stronie wydawcy powinien być tekst licencji.
Nawiasem mówiąc ciekawa sytuacja jeśli nie ma :)

Ostatnia edycja:
Swoją drogą głupoty wypisują bo resale jest jak najbardziej nie prohibited :P

czyli gry kupione z drugiej ręki można udostępniać ??, a kto to sprawdzi jak są kupione gry??

Powrót