Udostępnianie treści

• Autor wątku Autor wątku Nekros
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Nekros

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam, prowadzę stronę internetową która udostępnia różne treści.
Jak wiadomo strony tego typu udostępniają od zwykłych obrazów z śmiesznymi treściami, przez treści które wymagają zalogowania się i potwierdzenia swojego wieku.

Tutaj moje pytanie, posiadam dział "Hard", treści na tym dziale dostępne są dla osób od 18 roku życia (skrypt nie udostępnia linku dla osób które w profilu mają niżej niż 18).
Są to treści które mają swój specyficzny humor, od gusta do gusta.

Między innymi są to treści przedstawiające śmierć, zwierząt, ludzi, różnorodne egzekucje czy porachunki mafii gdzieś za granicą.
Gdzieś tam raz na jakiś czas przewijają się śmierci zwierząt, czy to z festiwalu z Chin(chyba) gdzie zabija się psy.

Ostatnio otrzymaliśmy pismo aby podać adresy IP osób które zamieszczały takie posty.
Sprawę "olaliśmy" gdyż nie był to organ ścigający.

Tutaj pytanie, czy treści które są dostępne w internecie na innej stronie WWW zagranicznej czy polskiej są zabronione do takiego udostępniania?
Ogólnie filmy dostępne są na stronach bestg**.com i tym podobnych.

Co do zasady rozpowszechnianie cudzego utworu wymaga odpowiedniego zezwolenia. Zainteresuj się również Ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną.

LeszsekS napisał:
Co do zasady rozpowszechnianie cudzego utworu wymaga odpowiedniego zezwolenia. Zainteresuj się również Ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną.

Tutaj chodzi mi o bardziej udostępnianie treści drastycznych, wulgarnych etc.
Aniżeli o prawo autorskie, większość treści udostępnianych jest na licencji umożliwiającej dalsze udostępnianie.

Mi bardziej rozchodzi się o te treści aniżeli o sam materiał jako plik

Powrót