Udostepnianie zdjęć,rozmów, filmow pedofilii karalne ?

• Autor wątku Autor wątku Tensa24
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Tensa24

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,wychodzę do Państwa pewnie z nietypowym pytaniem,
chciałbym się dowiedzieć czy udostępnienie zdjęć,rozmów pedofili na stronie typu Facebook i filmów z próbą ujawnienia na spotkaniach owa osobę jest karalne z punktu widzenia naszego prawa ?

Zastanawiam się czy by nie rozpocząć takiej akcji w sieci i chociaż w jakiś sposób zmniejszyć ten problem w Polsce ,tylko czy to byłoby karalne gdybym miał niezbite dowody ?

Dane które bym uzyskał mógłbym wysyłać do policji .

Proszę o radę .

Poczytaj o rozpowszechnianiu wizerunku, rozpowszechnianiu korespondencji jak również o podsłuchu.

PS.
Nie staraj się zastąpić działania odpowiednich służb.

Odpowiednie służby sobie nie radza z tym z tego co widzę :) A ja liczę na odpowiedzi, rozpowszechnianie rozmów które ukazują pedofila jest karalne ?Zdjęć lub filmów też ?Przecież to publiczne zdemaskowanie pedofila.Nie ma żadnego paragrafu ,aby się wybronic z tego ?

Tensa24 napisał:
... A ja liczę na odpowiedzi, ...
Mało widzisz, a na początek poczytaj. Pomijam już fakt, że nawet na FP temat był już omawiany.

LeszsekS napisał:
Mało widzisz, a na początek poczytaj. Pomijam już fakt, że nawet na FP temat był już omawiany.

"Bezpłatne porady prawne " Myślałem,że tu czegoś się dowiem konkretnie,gdybym chciał czytać i interpretować jak ktoś wymyślił sobie kodeksy to bym nie zadawał tutaj pytan i liczył na odpowiedzi.

Wykaż minimum własnej inicjatywy miast prezentować postawę roszczeniową. Tutaj nikt nie udziela odpowiedzi z obowiązku tylko w ramach własnego prywatnego czasu.

PS.
Warto zauważać tez aspekt edukacyjny FP.

Powrót