Udostępnienie dysku z filmami.

• Autor wątku Autor wątku PatrycjaHotala
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

PatrycjaHotala

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Hejka mam na moim dysku kilkanaście filmow sprzedajac dysk na olx wspomnialam ze dysk sluzyl do filmow i ktos powiedzial ze kupi odemnie pod warunkiem jak zostawie zawartosc filmow. I teraz pytanie czy moze mi cos z tego powodu grozic? Nie wiem jak np. pozniej sie okaze, ze osoba bedzie mnie straszyc, ze gdzies to zglosi i moze mnie pozniej szantazowac.

Ostatnia edycja:
RE: Udostępnienie komuś moich filmów.

W jakim sensie twoich filmów? Nakręconych przez ciebie?

karolla0905 napisał:
W jakim sensie twoich filmów? Nakręconych przez ciebie?

Niee :D Filmy ktore posiadam z internetu.

Czyli pirackie wersję ..

karolla0905 napisał:
Czyli pirackie wersję ..

Czemu pirackie? Kazdy film na cda jest piracki? Skoro tak to powinien byc usuwany przez platforme, a dzialaja raczej legalnie bo maja platnosci do filmow itp.

Druga kwestia jak to wyglada u mnie? Czy jest realne, ze mialabym z tego jakies problemu gdybym trafila na kogos, ktory chcialby mnie szantazowac? Bo zalezy mi na sprzedazy tego dysku od dluzszego czasu nie schodzi, a o dziwo odezwala sie wreszcie potencjalnie zainteresowana osoba

Ostatnia edycja:
Czemu pirackie? Kazdy film na cda jest piracki?
Temu, że Ty to nie portal, na którym można legalnie dany film obejrzeć w związku z czym nie wolno Ci rozpowszechniać jego kopii w ten sposób.

gryffinian napisał:
Temu, że Ty to nie portal, na którym można legalnie dany film obejrzeć w związku z czym nie wolno Ci rozpowszechniać jego kopii w ten sposób.

Rozumiem, a z ciekawosci co grozi za takie cos?

Pogadajcie parę razy ze sovą na chacie, albo wypijcie razem piwo, wtedy będziesz się bronić art 23 pkt 2 ustawy o prawie autorskim.

Lovor napisał:
Pogadajcie parę razy ze sovą na chacie, albo wypijcie razem piwo, wtedy będziesz się bronić art 23 pkt 2 ustawy o prawie autorskim.

No dobra, ale kto potencjalnie mialby wniesc pozew do sadu o art 23 pkt 2? Tym bardziej, skoro nie byloby tam Polskich filmow?

Powrót