Udostępnienie informacji w sieci

• Autor wątku Autor wątku asia416
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

asia416

Użytkownik
Odpowiedzi
41
Witam w związku z pewną głośną sprawą z września tego roku, jako że jestem administratorem sieci z której padaja konkretne ip
Dostałam dziś mejla:
Witam.
Otrzymałem Pani adres emailowy od xxx jako osoby, która może pomóc w przedstawionej poniżej sprawie.
Proszę o pomoc w ustaleniu i podanie danych osobowych użytkownika Państwa sieci na podstawie poniższych logów:

xxx.xxx.xxx.xxx 17.03.2009 21:28:00

Adres docelowy IP to: xxx.xxx.xxx.xxx

Pozdrawiam.

---------------------------------------------------------------------
xxxxxxxx xxxxxxxx
Wydział Wsparcia Zwalczania Cyberprzestępczości
Biura Kryminalnego KGP
e-mail xxxxx.xxxxx@policja.gov.pl
tel. (+ 22) xx xxx xx
fax. (+ 22) xx xxx xx

Do pisma został dołaczony PDF z upowaznieniem przez jakiegos głownego costam

Jestem administratorem tej sieci od 3 miesiecy to po pierwsze
po 2 jak mam sie do czegos takiego ustosunkowac?
owszem logi sprawdziłam i inne rzeczy ale
co oni moga odemnie po mejli?

Chce Pan powiedzieć, że Policja wystosunkowała do Pana pismo o udostępnienie danych osobowych przypisanego do konkretnego IP, tak ?

A ten główny "cośtam" to kto? Komendant? Do czego do upoważnienie... upoważnia.

Zadzwonić tam przedstawić się i zażądać wszystkiego na piśmie z pieczątkami i podpisami :P
Skąd wiesz ze to policja , ktoś się mógł podszyć.

Colder ja kobieta jestem :D

Niby mi wysłali w formie pdf:> jak dla mnie za pdf to sobie moga mnie... :lol:
Napisałam mu mejla ze jeżeli chce cokolwiek niech sie zemna skontaktuje podałam mu nr komórki. Jeżeli do takie spotkania dojdzie to po 1 chce papiery na to ze mam tą osobe wydac, z nakazem od prokuratora, po 2 najpierw przyjrze sie legitymacji i zadzwonie na policje sprawdzić czy aby napewno, bo sorry nie mam zamiaru zeby mnie gość pozwał :lol:
Nie wiem czy dobrze myśle bo kuzwa niedość ze za free adminuje akademikiem to jeszcze mi takie kurwa numery odwalaja:> a admisia jestem od 3 miesiacy

Ostatnia edycja:
a skad wiem bo wiedziałam ze szukaja admina tego akadmika od 3 tyg uczynni mi doniesli ze po akcji na Politechnike znalezli adresy z mojej puli:D

Powrót