udowodnienie spłacenia zadłużenia

• Autor wątku Autor wątku chudy103
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

chudy103

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
mam taki problem, ostatnio bawiłem się trochę w internecie i tak z ciekawości sprawdziłem swój KRD i co się okazało, że mam wpis z pewnej firmy, która udziela chwilówek prze internet odnośnie umowy z dnia 19.10.2012. Pamiętam, że korzystałem z usług tej firmy, ale pamiętam też, że należność została uregulowana.

Pierwsze co zrobiłem to zalogowałem się na swoje konto w owej firmie i w panelu klienta wyświetla mi się, że moje zobowiązania wynoszą 0 zł.

Następnie skontaktowałem się z Biurem Obsługi Klienta tej firmy aby dowiedzieć się w takim razie dla czego jestem wpisany do KRD? Pani przekazała mi informację, że nie mam zadłużenia i postara się to wyjaśnić, a następnie oddzwoni do mnie. Gdy oddzwoniła okazało się, że zadłużenie jest tylko na jakimś innym koncie i wymaga natychmiastowej wpłaty. Rozmowa zakończyła się na tym, że prześlę jej potwierdzenie wpłaty.

Niestety trochę czasu minęło, a nie jestem osobą, która takie rzeczy trzyma w jednym miejscu i nie mogę znaleźć owego potwierdzenia.

Po kolejnym przewertowaniu konta klienta na ich stronie odnalazłem zakładkę wpłaty i w tej zakładce nie ma mojej spłaty zadłużenia, tylko widnieje informacja, że dnia 26.09.2014 dług został umorzony.

W związku z tym potrzebuję informacji jak mogę tę sprawę rozwiązać, na razie nie chce brać żadnej pożyczki ale w przyszłości jak zajdzie taka potrzeba to mogą być problemy. Zastanawia mnie jeszcze sprawa jakiejkolwiek windykacji bo skoro zaległość występuje od 2012 roku czemu nikt ze mną się nie kontaktował, ani telefonicznie, ani poprzez pocztę.

Powrót