P
Pan_gid
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Dzień dobry,
W dniu 30.08.2018 wystąpiłam do Wojewody Mazowieckiego z wnioskiem o udzielenie zezwolenia na pobyt czasowy na podstawie art. 186 ust. 1 punkt 6 "karta absolwenta". Mimo, że dostarczyłam wszystkie dokumenty, urząd wystawił wezwanie w celach uzupełnienia braków (czyli takich samych dokumentów). W dniu 31.01.2019 Urząd wydał decyzje, powołując na wyrok
W dniu 23.11.2020 złożyłam wniosek u udzieleniu pobytu czasowego na podstawie art. 114 ystawy o cudzoziemcach. 20.01.2021
Załączam na dysku dokumenty.
Czy jeżeli ja wyślę list z prośbą o umorzenie postepowania urząd zajmie się sprawą z 2020 roku, czy uzna za bezprzedmiotową?
Dlaczego Urząd wydał decyzję w pierwszej sprawie powołując na wyrok WSA z Wrocławia z dnia 05.06.2014, natomiast teraz sprawa toczy się 2 lata i nić się nie dzieje? Gdy próbowałam iść i wyjaśnić na jakim etapie sprawa Urząd odsyłal mówiąć, że moja sprawa jest w toku.
Liczę na jakaś podpowiedź.
W dniu 30.08.2018 wystąpiłam do Wojewody Mazowieckiego z wnioskiem o udzielenie zezwolenia na pobyt czasowy na podstawie art. 186 ust. 1 punkt 6 "karta absolwenta". Mimo, że dostarczyłam wszystkie dokumenty, urząd wystawił wezwanie w celach uzupełnienia braków (czyli takich samych dokumentów). W dniu 31.01.2019 Urząd wydał decyzje, powołując na wyrok
, tłumacząc nie może czekać "bez końca". Na Co wniosłam odwołanie i dołączyłam nowe dokumenty, mimo stare nie straciły swoją ważność. W międzyczasie opuściłam Polskę, wyrobiłam wizę i wróciłam z Powrotem. Znalazłam pracę.WSA z Wrocławia z dnia 05.06.2014 r., sygn. II SAB/Wr29/14
W dniu 23.11.2020 złożyłam wniosek u udzieleniu pobytu czasowego na podstawie art. 114 ystawy o cudzoziemcach. 20.01.2021
Chciałam tutaj zaznaczyć, że moja koleżanka, ma indentyczną sytuację, natomiast urząd pozwolił prowadzić 2 tych samych postępowania w udzieleniu pobytu czasowego, ale na innych okolicznościach. Natomiast w moim przypadku odmówił.Urząd Postawowił wniosek z dnia 23.11.2020 uznać bezrzedmiotowym, gdyż sprawa odwoławcza toczy się po dzień dzisiejszy motywując to tym,gdyż prowadzenie dwóch
postępowań w kierunku udzielenia zezwolenia na pobyt czasowy jest niedopuszczalne.
Załączam na dysku dokumenty.
Czy jeżeli ja wyślę list z prośbą o umorzenie postepowania urząd zajmie się sprawą z 2020 roku, czy uzna za bezprzedmiotową?
Dlaczego Urząd wydał decyzję w pierwszej sprawie powołując na wyrok WSA z Wrocławia z dnia 05.06.2014, natomiast teraz sprawa toczy się 2 lata i nić się nie dzieje? Gdy próbowałam iść i wyjaśnić na jakim etapie sprawa Urząd odsyłal mówiąć, że moja sprawa jest w toku.
Liczę na jakaś podpowiedź.