B
blueskye
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam, czy poniższy tekst oświadczenia wystarczy, aby dziecko bez przeszkód mogło wziąć udział w filmie promocyjnym? Bardzo zależy mi na czasie..
Nowosielce, dn. …………..
……………………………………………………..
…………………………………………………….
(imię i nazwisko obojga rodziców/ prawnych opiekunów)
ZGODA NA WYKORZYSTANIE WIZERUNKU DZIECKA
Niniejszym wyrażam zgodę na wykorzystanie wizerunku i nieodpłatny udział mojego dziecka
…………………………………………………………………………………………………
(imię/imiona i nazwisko dziecka)
w filmie promocyjnym eventu ***mod***. Oświadczam, iż w związku z udziałem w filmie mojego dziecka nie roszczę sobie żadnych żądań dotyczących praw autorskich.
Podstawa prawna:
1. Ustawa o ochronie danych osobowych (tekst jedn.: Dz. U. z 2002 nr 101, poz. 926 ze zm.);
2. Ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jedn.: Dz. U. z 2006 nr 90, poz. 631 ze zm.).
…...…………………..…………………………..
…...……………………………………………….
(czytelne podpisy obojga rodziców lub prawnych opiekunów )
Reklamy filmów tutaj nie potrzebujemy. mod
Nowosielce, dn. …………..
……………………………………………………..
…………………………………………………….
(imię i nazwisko obojga rodziców/ prawnych opiekunów)
ZGODA NA WYKORZYSTANIE WIZERUNKU DZIECKA
Niniejszym wyrażam zgodę na wykorzystanie wizerunku i nieodpłatny udział mojego dziecka
…………………………………………………………………………………………………
(imię/imiona i nazwisko dziecka)
w filmie promocyjnym eventu ***mod***. Oświadczam, iż w związku z udziałem w filmie mojego dziecka nie roszczę sobie żadnych żądań dotyczących praw autorskich.
Podstawa prawna:
1. Ustawa o ochronie danych osobowych (tekst jedn.: Dz. U. z 2002 nr 101, poz. 926 ze zm.);
2. Ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jedn.: Dz. U. z 2006 nr 90, poz. 631 ze zm.).
…...…………………..…………………………..
…...……………………………………………….
(czytelne podpisy obojga rodziców lub prawnych opiekunów )
Reklamy filmów tutaj nie potrzebujemy. mod
Ostatnią edycję dokonał moderator: