Udzial w bojce ?

• Autor wątku Autor wątku .adi.
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

.adi.

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Witam w nocy pod wplywem alkoholu kumpla zaczepil gosciu ten mu sie postawil a ja ich rozdzielalem.

Nikogo nie uderzylem.

Zostal mi postawiony zarzut udzialu w bojce z art.158.

Odmowilem samoukaraniu sie czy ktos moze mi napisac co dalej mi moze grozic ?

Pozdrawiam

to samo co pozostałym...- sprawa karna z art. 158 &1 KK

Opis sytuacji jest zbyt lakoniczny, aby móc bardziej precyzyjnie odpowiedzieć na Twoje pytanie.
Co do wymiaru kary na pewno znaczenie ma Twoja ewentualna wcześniejsza karalność, obrażenia ktore ew. odnieśli uczestnicy bójki, Twoja postawa w trakcie zdarzenia etc.
Nie wiemy jak przebiegło dokładnie zdarzenie, ale miej na uwadze iż np zachęcanie innej osoby to udziału w bójce, albo przytrzymywanie jednego z uczestników aby pomóc drugiemu w "wymierzeniu sprawiedliwości" również jest przestępstwem.

biorąc pod uwagę ,że autorowi przedstawiono zarzut domniemuję ,że był stosowny materiał dowodowy w tej sprawie....a więc odpowiedzialność jest taka jak wspomniałem wcześniej...

Odpowiem szybko na pytania.

Nigdy niebylem karany.

Rozdzielalem ich tzn odciagalem kumpla nikogo niepodrzegalem do tego by sie bili

Materialem dowodowym ma byc nagranie z kamery monitoringu miejskiego.

Czy to nadal swiadczy o tym ze jestem uwazany za osobe bioraca udzial w bojce.

Nikt niezostal ranny a gosc ktory byl przeciwinikiem teoretycznie nic niepamieta.

Jesli mam cos wiecej napisac to podrzuccie jakie informacje potrzbujecie i napiszcie jak to wyglada

P.S. skad mozna zdobyc nagrania z monitoringu

w zeszlym tygodniu dostalem list o umorzeniu dochodzenia i co dalej ?

Powrót