G
gorkypl
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Wydział Komunikacji w moim mieście pracuje korespondencyjnie ze względu na koronawirusa. Wysłałem wniosek o rejestrację, załączyłem dokumenty i po trzech tygodniach dostałem pocztą tablice i dowód rejestracyjny. Dopiero wtedy opłaciłem OC, ale data rejestracji pojazdu jest 2 dni wcześniejsza (dzień wysyłki) - czyli pojazd przez dwa dni nie posiadał OC, ale ja też nie miałem w ręku dowodu ani tablic.
Czekam już ze strachem na pismo z UFG - jak mogę argumentować brak opłacenia OC? Formalnie trzeba to zrobić najpóźniej w dniu rejestracji - ale nie wiedziałem kiedy samochód zostanie zarejestrowany. Teoretycznie mogłem to zrobić wcześniej - ale czemu miałbym płacić OC za okres kiedy nie mogę używać auta bo nie mam tablic ani dowodu? Liczyłem na to że urzędnik się ze mną skontaktuje w dniu rejestracji, ale tak się nie stało.
Pismo z UFG przyjdzie, jestem tego pewien - pytanie co im odpisać?
Czekam już ze strachem na pismo z UFG - jak mogę argumentować brak opłacenia OC? Formalnie trzeba to zrobić najpóźniej w dniu rejestracji - ale nie wiedziałem kiedy samochód zostanie zarejestrowany. Teoretycznie mogłem to zrobić wcześniej - ale czemu miałbym płacić OC za okres kiedy nie mogę używać auta bo nie mam tablic ani dowodu? Liczyłem na to że urzędnik się ze mną skontaktuje w dniu rejestracji, ale tak się nie stało.
Pismo z UFG przyjdzie, jestem tego pewien - pytanie co im odpisać?
Ostatnia edycja: