Ufg

• Autor wątku Autor wątku Papaja14
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Papaja14

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam mam pewien problem. Kupiłam samochód 12.03.2018 A dnia 14.05.2018 przyszło mi pismo z ufg o treści: dnia 9.03.2018 auto nie posiadało oc i muszę zapłacić karę chyba że do 30 dni dostarcze stosowne dokumenty. Lecz ja byłam za granicą i nie byłam w stanie ogarnąć tego na czas. Dnia 25.02.2019 wróciłam do Polski i zaczęłam wysyłać im dokumenty odnośnie samochodu, lecz urząd skarbowy siedział mi już na koncie. Dnia 16.05.2019 przyszło mi pismo z ufg ze zaprzestaja windykacji, ponieważ przedstawiłam stosowne dokumenty. Dnia 25.05.2019 miałam dostać przelew na konto z którego znikło mi 40% kwoty która powinna tam być. Udałam się do urzędu skarbowego a tam kobieta powiedziała mi że nie doszło do nich pismo o zaprzestaniu windykacji. Jej zdaniem rozwiązanie jest jedno: dodzwonić się do ufg by wysłali do urzędu takie pismo. Lecz tam nikt nie odbiera. Mecze ich mailami lecz bez skutku . Kiedy mogę się spodziewać zwrotu nadpłaty z ufg?

Papaja14 napisał:
... dnia 9.03.2018 auto nie posiadało oc i muszę zapłacić karę ...
Przecież wtedy nie byłaś jeszcze jego właścicielem.

Tak, ale nie mogłam im tego udowodnić ponieważ dokumenty były w polsce. A samochód sprzedałam końcem kwietnia 2018.

Ostatnia edycja:
Nie mailuj tylko napisz list zpo.

LeszsekS napisał:
Nie mailuj tylko napisz list zpo.

To wystarczy? Co dokładnie ma być w treści? Ile czasu mają na przeczytanie i odpowiedź korespondencji? Zależy mi na szybkim zakończeniu sprawy

Nie próbowałaś dowiadywać się u źródła, choćby na stronie UFG?

LeszsekS napisał:
Nie próbowałaś dowiadywać się u źródła, choćby na stronie UFG?

Próbowałam, nic tam nie ma. Problem polega na tym że muszą oddać mi kasę ale najpierw muszą wysłać pismo do urzędu by już nie zabierali mi nic z konta. Tylko nie mam się jak tam skontaktować by to uzgodnić

Przecież napisał ci LeszsekS- pismo poleconym za zwrotnym potwierdzeniem odbioru!

Powrót