Ugoda a wynajem auta zastępczego i holowanie pojazdu

• Autor wątku Autor wątku Piotrek1989989
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Piotrek1989989

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, dwa tyg temu miałem stłuczkę nie ze swojej winy. Zamówiłem lawetę bo auto miało zabrany dowod za zbita lampe, firma zabrała auto a następnego dnia dostarczyli mi zastepcze auto. Po dwóch tygodniach dostałem kosztorys na który się nie zgodziłem i zadeklarowałem się jaka kwota mi odpowiada, zgodzili się więc podpisałem ugodę. Przez przypadek dowiedziałem się że w tej ugodzie już może być wliczone holowanie i auto zastepcze. Nie chce robić problemów firmie której wynajmuje auto I chciałem się zapytać was czy w tej ugodzie jest to wliczone?

Treść ugody:
Proponowana ugoda dotyczy:
przekazujemy Panu propozycję ugody, która dotyczy roszczenia za naprawę pojazdu . W ramach
ustępstwa z naszej strony proponujemy Panu zawarcie ugody na kwotę wyższą, niż wynika z naszego
kosztorysu, czyli na kwotę 7 000,00 PLN. Jeśli jest Pan zdecydowany, może Pan zaakceptować ugodę
już teraz. Jeśli potrzebuje Pan zastanowić się, czy ustalona kwota odszkodowania jest wystarczająca,
to ma Pan na to czas do 2023-01-26 Akceptując ugodę potwierdza Pan, że zaproponowana kwota w
pełni zaspokaja Pana oczekiwania związane z roszczeniem za naprawę pojazdu i nie będzie miał Pan
w przyszłości dodatkowych roszczeń z tym związanych. Nie zamyka to Panu drogi do dochodzenia
innego rodzaju roszczeń z tytułu tej szkody. Akceptując ugodę zgadza się Pan na to, że ugoda
zostanie zawarta na odległość. Po otrzymaniu akceptacji ugody, przekażemy Panu decyzję wypłaty z
potwierdzeniem zawarcia ugody. Aby zaakceptować naszą propozycję ugody, wystarczy że użyje Pan
przycisku „TAK, AKCEPTUJĘ UGODĘ"

Moim zdaniem holowanie/wynajem to odrebna sprawa.

Powrót