ugodowa spłata zadłużenia

• Autor wątku Autor wątku zaniepokojona83
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zaniepokojona83

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
Mam problem.Otóż otrzymałam z sądu nakaz do zapłaty zadłużenia w postepowaniu upominawczym.Jest to spora kwota az 7000 zł. Pobrałam kiedys kredyt w Alianz Banku po jakims czasie ten bank zmienił nazwę na Getin Noble Bank. Pewnego dnia zadzwonił do mnie Pan z którym podpisywałam umowe pozyczki prosząc o potwierdzenie wpłat 3 ostatnich wpłat z powodu iż są jakieś niejasności -przesłałam skany oddzwonił mówiac ze spłaciłam wszystko ,wiec ucieszona przestałam płacić.Moja wina ze sama tego w jakis sposób nie sprawdziłam ,ale też nic do mnie nie docierało o zadłużeniach.Po dwóch latach dostaje informacje iz jestem zadłuzona na taka kwote i że sprawa trafia do sądu.Nie wiem co mam teraz robić jestem w ciężkiej sytuacji materialnej.Sama utrzymuje mame i córkę:( Czy jest możliwość by tę spłatę mogłabym wpłacać ratalnie przed wejściem na pensje komornika? skoro sprawa trafiła do sadu i jest w postępowaniu upominawczym?Bardzo prosze o pomoc.

Może Pani próbować dogadać się z wierzycielem co do płatności ratalnej. Zresztą nawet jesli komornik zostanie zaangazowany to nie zamyka to Pani drogi do załatwienia sprawy w sposob ugodowy. To tylko kwestia dobrej woli banku.

Powrót