Ujawnienie posiadania konta bankowego

• Autor wątku Autor wątku goska45
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

goska45

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Mam pytanie, otóz jestem obywatelka
ą Niemiec. W Niemczech nie posiadam żadnego majatku. Czy Państwo niemieckie może w Polsce doszukiwac się czy jestem posiadaczem konta i czy posiadam na nim srodki. W jakich sytuacjach. Czy banki ujawnia, ze mam konto w Polsce.

Jeżeli jesteś na socjalu a zataiłaś majątek w Polsce to tracisz wtedy socjal.
Taka kontrola jest wtedy gdy ktoś dobrze poinformowany pisze anonim
a ty jeszcze masz zameldowanie w Polsce i mieszkanie itd.:

marian1 napisał:
Jeżeli jesteś na socjalu a zataiłaś majątek w Polsce to tracisz wtedy socjal.
Taka kontrola jest wtedy gdy ktoś dobrze poinformowany pisze anonim
a ty jeszcze masz zameldowanie w Polsce i mieszkanie itd.:

Czy wprowadzenie w zeszłym bodaj roku Europejskiego Nr. Ewidencji podatkowej doprowadzi automatycznie do weryfikacji majątku w innym kraju. Ja w zeszłym roku zrobiłem porządek w moich sprawach podatkowych w Polsce.
Natomiast nie ujawniałem nigdy faktu posiadania domu i 3 działek budowlanych w Polsce, kiedyś był to dom w latach 90-98 malej wartości. W 1998 sprzedałem działkę w Polsce i rozbudowałem i zmodernizowałem dom. Od roku 2007 wynajmuje dom za znaczący czynsz. Czy jeśli ujawnię wszystkie fakty urzędowi w Niemczech, to minie mnie kara. Podatki spowodowane najmem place w Polsce.

szkoda ze nie zadales pytania pare dni temu ;)
w sobote pilem wodke z moim znajomym z finanzamtu, zapytalbym go przy okazji ;)
a tak powaznie to jesli dochod z czynszu powoduje wejscie w inny prog podatkowy to powinienes to zweryfikowac bo maja kilka lat na sprawdzenie a jak sie dowiedza to ci dowala kare przynajmniej za ten czynsz od 2007 co do reszty to chyba sprawa ulegla juz przedawnieniu

Powrót