ujemne saldo na karcie pre-paid

• Autor wątku Autor wątku znal
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

znal

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Chciałem wykorzystać do końca środki pozostałe na karcie simplus (kilka zł), której już nie zamierzałem nigdy doładowywać. Po wysłaniu parunastu sms-ów zrobił się debet na -4 zł. Nie liczyłem ile można wysłać smsów, bo było dla mnie oczywiste, że nie będzie się dało nic dalej wysłać w momencie, gdy saldo osiągnie 0zł.

Teraz pytanie: czy należy uregulować te 4 zł, czy to już problem Plusa, że pozwolił na zrobienie debetu, którego nie powinno być?
W regulaminie jest napisane, że:[cytat:32zh6xu4] "W momencie wyczerpania wartości konta lub upłynięcia okresu ważności dla usług i połączeń wychodzących następuje zawieszenie świadczenia usług."[/cytat:32zh6xu4]
Oczywiście karta jest zarejestrowana na prawdziwe dane.

Witam

Chciałbym reaktywować powyższe pytanie.
Ja mam debet ponad 100zł przez opóźnienie w rozliczaniu za transmisję danych w Era TakTak. Ponadto moja sytuacja chyba bardziej złożona, bo mam umowę (3 lata temu wybrałem telefon) i zobowiązałem się do przedłużania ważności konta przez ten okres. Z tego się wywiązałem, tylko debet został. Czy na koncie prepaid, które normalnie charakteryzuje korzystanie z usług do wysokości stanu konta, będę zobowiązany do pokrycia debetu powstałego nie do końca, moim zdaniem, z mojej winy?

Powrót