ulga na dzieci

• Autor wątku Autor wątku bzyku
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bzyku

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Witam
Mam pytanie. Mam trójkę dzieci ale w 2012r moja zaliczka pobrana przez płatnika to 776zł. Czy w tym przypadku musze na Pit 0 wpisywac trójkę, czy moge tylko jedno dziecko wpisac?
Dziekuję z góry za odpowiedz

Możesz jedno, bo i tak do zwrotu tylko 776.

Dzięki serdeczne. Bo wysłałem pita z jednym a pózniej sie zastanawiałem , czy może powinienem wszystkie wpisac. Dzieki jeszcze raz za pomoc

witam mam pytanko jesli zaliczka pobraniowa wynosi 1056 zl i mam 1 dziecko to jaki zwrot dostane??bardzo dziekuje

kajki napisał:
witam mam pytanko jesli zaliczka pobraniowa wynosi 1056 zl i mam 1 dziecko to jaki zwrot dostane??bardzo dziekuje

1056

Drodzy Forumowicze, pomóżcie w takiej dziwnej zastanawiającej mnie kwestii.
Moja córeczka urodziła się 04.12.2011r, więc już można rozliczyć ulgę za cały rok.
Czy mogę wykonać taki manewr, aby odliczyć od podatku mojego oraz żony?
Czy w takim przypadku kwotę 1112,04 PLN muszę podzielić w dowolnych proporcjach między nas, czy też mogę odliczyć 1112,04 PLN od podatku mojego i żony?
Pozdrawiam i oczekuję na Waszą reakcję

Jaka przysługuje ulga na pierwsze dziecko, urodzone 17 stycznia 2012 roku ?

altarr napisał:
Drodzy Forumowicze, pomóżcie w takiej dziwnej zastanawiającej mnie kwestii.
Moja córeczka urodziła się 04.12.2011r, więc już można rozliczyć ulgę za cały rok.
Czy mogę wykonać taki manewr, aby odliczyć od podatku mojego oraz żony?
Czy w takim przypadku kwotę 1112,04 PLN muszę podzielić w dowolnych proporcjach między nas, czy też mogę odliczyć 1112,04 PLN od podatku mojego i żony?
Pozdrawiam i oczekuję na Waszą reakcję

Jeśli rozliczacie się wspólnie, to ulgę odliczacie od wspólnego podatku. Jeśli nie - możecie ją podzielić według własnego uznania.

Powrót