Ulga na dziecko - problem

• Autor wątku Autor wątku Rafałowy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
R

Rafałowy

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam wszystkich. Jest u mnie w taki mały konflikt odnośnie ulgi. Rodzicie się rozliczyli i przyszły właśnie pieniądze z ulgi na dzieci(na mnie i na brata). Powiedziałem ojcu żeby dał mi te pieniądze, bo chciałbym je sobie odłorzyć m.in na prawo jazdy, a on na to że to on pracował cały rok on sie rozliczał i pieniądze są dla niego. Czy ma racje czy pieniądze przysługują mi? Czy ktoś mógłby mi to wyjaśnić. Z góry dzięki :)

Prawo nie miesza się do tego, kto w rodzinie ma korzystać ze zwrotu podatku.
Decyzję powinien podjąć ten, kto otrzymał zwrot, bo to jest zwrot jego podatku, oczywiście po "rodzinnej naradzie". :)

Aha czyli krótko mówiąc ojciec wzbogacił sie moim kosztem. :roll: No trudno dziękuje za pomoc.

moje studiujące dziecko kosztuje mnie lekko licząc 1000 zł miesięcznie więc nie wiem czy zwrot podatku to wzbogacenie;policz i pomyśl ile rodzice na ciebie wydali do tej pory a potem ewentualnie mów o wzbogaceniu;nie słyszałam do tej pory żeby ''normalni rodzice ''wzbogacili sie na dzieciach;trochę dziwna ta twoja wypowiedż.....

To że Pani wydaje tyle na swoje dziecko nie znaczy że u mnie jest podobnie. Fakt może i prawdą jest to że od momentu poczęcia trochę na mnie wydali, ale na pewno nie tyle ile wydać powinni. Nie bede tutaj opisywał swoich problemów, ale Pani nie zna mojej rodziny ani zachowania rodziców z przeszłości. Poza tym odpowiedź na pytanie uzyskałem więc nie warto komentować.

Przypominam, że to jest dział prawa finansowego i podatkowego, a nie rodzinnego. Temat zamykam.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót