Ulitmo brak wezwania

• Autor wątku Autor wątku widelec12
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

widelec12

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
mam problem, do moich rodziców ok 1 miesiąca temu zadzwoniła Pani z Ultimo z informacją że w listopadzie 2006 mój tato zaciągną kredyt w Prodvidencie. zapytała go czy podać mu nr konta na który ma wpłacić kwotę
5 000 zł bo że ma termin do jutra.
Nadmienię iż nigdy ale to nigdy nie przychodziła do nas korespondencja ani z Provident ani z Ultimo. Nigdy także mój ojciec nie korzystał z oferty Provident. Dziś mój tato dostał sms następującej treści " W Pana sprawie o sygn. I Nc 11145/14 został wydany nakaz zapłaty, prosimy o pilny kontakt pod nr tel ".
I teraz tak mój ojciec w czerwcu 2006 r. został okradziony z dokumentów, zgłosił na policji kradzież mamy pismo z 2006 z policji, zgłosił w swoim banku zmianę dowodu i od czerwca 2006 posługiwał się już nowym dowodem a nie dowodem na który został w 11 2006 wzięty kredyt na niego.
Będę wdzięczna za wszelkie info co z tym zrobić.

A ten Nakaz Zapłaty Wam przysłali czy tylko bajki wypisują w smsach ?

Najlepiej do nich zadzwonić i wyjaśnić sprawę a jak będą uparci to niech idą do Sądu skoro macie zaświadczenie z Policji to na spokojnie sprawę wygracie.

Poza tym Prowident to zazwyczaj podpisuje umowę u klienta w domu i tam tez się zjawia osoba po raty. Ciekawe w takim razie na jaki adres ktoś wziął pożyczkę od nich .

nic nie dostaliśmy od nich tylko 1 raz zadzwonili a dziś przysłali sms. jak zadzwoniłam do nich i podałam nr sprawy to nic nie wiedzieli na ten temat.

widelec12 napisał:
zapytała go czy podać mu nr konta na który ma wpłacić kwotę
5 000 zł bo że ma termin do jutra.
:D a dlaczego nie do zeszłego czwartku do zachodu słońca?
widelec12 napisał:
Nadmienię iż nigdy ale to nigdy nie przychodziła do nas korespondencja ani z Provident ani z Ultimo.
Nie ma to znaczenia
widelec12 napisał:
Nigdy także mój ojciec nie korzystał z oferty Provident.
To ma istotne znaczenie
widelec12 napisał:
Dziś mój tato dostał sms następującej treści " W Pana sprawie o sygn. I Nc 11145/14 został wydany nakaz zapłaty, prosimy o pilny kontakt pod nr tel ".
Należy zadzwonić do ultimo i zapytać kogo ten nakaz dotyczy, co to za sąd ten nakaz wydał. Jeśli rzeczywiście chodzi o ojca, to następnie telefonuje ojciec do sądu z pytaniem czy taka sprawa rzeczywiście jest i na jaki adres był wysyłany nakaz. Wówczas na podst. tych informacji pokierujemy dalej. To wszystko jest konieczne, by zawczasu ukręcić łeb hydrze i potem nie bujać się jeszcze z komornikiem

Powrót