D
dar70
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam, w roku 1999 zawarłem umowę na dostarczanie sygnału telewizji satelitarnej z Cyfra+, umowa była zawarta na 1 rok. W ciągu trwania umowy doszło do zaniechania opłat. Tym samym Cyfra + przerwała dostawę sygnału telewizyjnego przed zakończeniem rocznej umowy. Do roku 2010 była cisza.W roku 2010 otrzymałem wezwanie do zapłaty zadłużenia wobec Cyfra+ lecz nadane przez firmę Ultimo z informacją o nabyciu rzekomego długu. Otrzymuję co jakiś czas pisma zachęcające do spłaty na "atrakcyjnych" warunkach oraz nękania telefoniczne. W w/w pismach ciągle straszą sądem itd. Ostatnio nawet otrzymałem pismo o przekazaniu sprawy jakiejś rzekomej Kancelarii Prawniczej. Teraz znowu od Ultimo straszące że to ostatnia moja szansa. Nie mam żadnego wyroku sądowego i korespondencja którą otrzymuję pozostaje bez odpowiedzi z mojej strony. W rozmowach telefonicznych oświadczam iż nie mam żadnego zobowiązania wobec w/w Ultimo.
Proszę o poradę:
-Czy w powyższej sytuacji napisać im pismo o nie uznaniu długu ?
-Czy tez czekać na rozwój wydarzeń ?
Umowa była zawarta do 2000 roku więc jest już ok. 11-12 lat przedawnienia. -Czy ma znaczenie że Ultimo zaczęło mnie nękać ok. 2010 roku czyli ok.8 lat od wygaśnięcia umowy ?
z góry dziękuję i pozdrawiam
Proszę o poradę:
-Czy w powyższej sytuacji napisać im pismo o nie uznaniu długu ?
-Czy tez czekać na rozwój wydarzeń ?
Umowa była zawarta do 2000 roku więc jest już ok. 11-12 lat przedawnienia. -Czy ma znaczenie że Ultimo zaczęło mnie nękać ok. 2010 roku czyli ok.8 lat od wygaśnięcia umowy ?
z góry dziękuję i pozdrawiam