Ultimo Portfolio Investment (Luxemburg)

• Autor wątku Autor wątku donka40
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

donka40

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam serdecznie.
dostałam pismo od firmy Ultimo Portfolio Investment (Luxemburg) z inf. że mam dług i radzą mi go spłacić z 30% zaniechaniem z ich strony...jest podana kwota i nic poza tym , nigdzie nie pisze z czego wynika to zadłużenie, a to już drugi list od tej firmy w ciągu tego roku. Najgorsze jest to, że w 2013 roku spłacałam jakies zadłużenie względem w.w. firmy ponieważ nie odwołałam sie od zawiadomienia o wszczeciu egzekucji (byłam cięzko chora) wtedy też tak na dobra sprawe nie miałam pojęcia skąd ta kwota, ale nie chciałam w to brnąc i zapłaciłam przez komornika. kwoty nie są duże, ale kiedy połaczyłam te dwie sprawy poczułam sie jak baran. Bardzo prosze o rade co z tym pismem zrobić-zadzwonić i zapytac skąd ten dług?

Wybór należy do Ciebie, możesz zadzwonić lub czekać na nakaz zapłaty i wtedy podnieść stosowny zarzut o ile będzie taka możliwość.

Dziękuję za odp.
Mogę wymagać od nich dokumentu potwierdzającego, że faktycznie mam jakiś dług ? A co jeżeli będzie to dług "wymyślony" przez tę firmę? gdzie się z tym udać?

donka40 napisał:
Mogę wymagać od nich dokumentu potwierdzającego, że faktycznie mam jakiś dług ?
Możesz, choć osobiście skoro w wezwaniu do zapłaty nie jest zapisane czego wierzytelność dotyczy, ja bym sobie darował kontakt z ww. firmą i czekał na ewentualny nakaz zapłaty.
Przecież chyba się orientujesz, czy masz jakieś zaległe zobowiązania finansowe, czy nie.
donka40 napisał:
A co jeżeli będzie to dług "wymyślony" przez tę firmę?
Wtedy będziesz mogła podnieść stosowny zarzut przed Sądem w razie nakazu zapłaty.
donka40 napisał:
gdzie się z tym udać?
Nigdzie.

Z Ultimo się nie dyskutuje. Na ruch Ultimo się czeka

Powrót