Ultimo weksel

• Autor wątku Autor wątku bbam111
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bbam111

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
24
Mam bardzo stare zadłużenie które trwa już ponad 8 lat albo dłużej(weksel) .
Dług mój posiada firma Ultimo. Kilka lat temu kiedy przebywałem poza granicami kraju odbyła się rozprawa sądowa i skazano mnie zaocznie , dwa razy był komornik u mnie ale za każdym razem windykację umarzał.
Ostatnio postanowiłem dogadać się z Ultimo w celu spłacenia mojego długu.
Ostatecznie staneło na spłacie połowy caałkowitego zadłużenia.Przyszła do mnie ugoda z firmy Ultimo i jest tam parę takich paragrafów które w/g mnie są niebezpieczne typu

"klient przyjmuje do wiadomości iż przed zawarciem ugody toczyło się wobec klienta postepowanie sądowe , w związku z wierzytelnością nr 00000000 w toku którego mogły powstać obciążające klienta dodatkowe koszty nie ujęte niniejszą ugodą .Po wywiązaniu się z postanowień ugody , klient ma obowiązek skontaktować się z doradcą ultimo celem ustalenia ewentualnej kwoty pozostałej do całkowitego zamknięcia sprawy "

Dzwoniłem do ultimo jak mam rozumieć ten paragraf , i poinformowano mnie że przed ugodą była windykacja ze strony komornika (co jest prawdą ponieważ dostałem list od komornika do Ultimo z kopią do mnie o umorzeniu egzekucji wobec stwierdzenia bezskuteczności egzekucji ) i w przypadku dodatkowych kosztów ze strony komornika musiałbym ponieść je ja a wynikłyby one po zawarciu ugody.

Może ktoś już prowadził postępowaniu ugodowe z tą firmą i mi coś doradzi czy mam się obawiać tej ugody czy nie ?

Hmm ultimo proponuje Ci połowę spłaty zadłużenia..no tyo nie rozumeim czego się obawiasz. Koszty komornicze to jest co innego niż kapitał, to są wydatrki na czynności komornika do których zwrotu zobowiązany jest dłużnik czyli Ty. Lepiej zapłać niż bujać się z komornikiem do końca życia

Powrót