Ultimo - wezwanie do zapłaty po 17 latach!

• Autor wątku Autor wątku masujdziska
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

masujdziska

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam serdecznie mam nadzieję, że ktoś pomoże mi a dokładnie mojemu tacie wyjść z tej absurdalnej sytuacji.
Dostał wezwanie do zapłaty w sprawie zadłużenia wynikającej z umowy zawartej w dniu 15.05.98r! Tak 1998!!!
Naliczyli oczywiście odsetki i jakieś pozostałe koszty i wyszło 927,04 PLN

Tata jest już starszym człowiekiem nie pamięta żeby zawierał taką umowę z Canal + Cyfrowy S.A

Czy tata musi zapłacić? Wg. mnie to zwykłe naciąganie człowieka i to powinno być przedawnione!

Załączam pisma które tacie przesłali i bardzo proszę o pomoc.

Na 99,99% przedawnione i pewnie nienależne (powód nie udowodni faktu zawarcia umowy).
Nie płacić, z Ultimo nie rozmawiać.
Przyjdzie pozew z sądu (jeśli w ogolę przyjdzie) to składać sprzeciw/odp na pozew.

Gdzieś wygrzebali jakiś zakurzony spleśniały staroć, wszak to jeszcze Ultimo Portfolio Luxembourg. 100% przedawnione, 99,99% nieudowodnione. W razie pozwu z sądu zapraszamy ponownie :)

niestety , padłem ofiarą firma wondykacykna wyslala mi zadanie zaplaty za 1 zl dla polsatu z przed 10 lat . zlotowke i inne oplaty zostaly oplacpne ,nawet dla dwu kont. wysylano na tzw stary adres.korespondencje otrzymalem grzecznosciowo ,przypadkiem,incydenntalnie,
nie otrzymalem ,dalszej korespondencji,jednalze po skutkach odtworzylem droge,

e sad w lublinie zasadzil 1300 zlo, komornik wszedl na emeryture,
odtwarzanie posluzylo mi tylko uzupelnieniu wiedzy,kto i za jakie wyimaginowane wierzytelnosci ,zreszta dwukrotnie. ,na pisma odpowiadano niechetnie,utracajac mi mozliwopsci przywrocenia terimnu itd,
wg mojej wiedzy masowo dokonano ostatecznie egzekucji przedawnionych wierzytelnosci ,zapewne sprzedanych za ułamek ceny.

sp6smj napisał:
niestety , padłem ofiarą firma wondykacykna wyslala mi zadanie zaplaty za 1 zl dla polsatu z przed 10 lat . zlotowke i inne oplaty zostaly oplacpne ,nawet dla dwu kont. wysylano na tzw stary adres.korespondencje otrzymalem grzecznosciowo ,przypadkiem,incydenntalnie,
nie otrzymalem ,dalszej korespondencji,jednalze po skutkach odtworzylem droge,

e sad w lublinie zasadzil 1300 zlo, komornik wszedl na emeryture,
odtwarzanie posluzylo mi tylko uzupelnieniu wiedzy,kto i za jakie wyimaginowane wierzytelnosci ,zreszta dwukrotnie. ,na pisma odpowiadano niechetnie,utracajac mi mozliwopsci przywrocenia terimnu itd,
wg mojej wiedzy masowo dokonano ostatecznie egzekucji przedawnionych wierzytelnosci ,zapewne sprzedanych za ułamek ceny.

sprecyzuj, zbyt chaotycznie i konkretnie zadaj pytanie?

Powrót