ultimo zadanie zaplaty dwukrotnie tego samego dlugu

• Autor wątku Autor wątku Alexxxxxxx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Alexxxxxxx

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Kilka lat temu z własnej głupoty zrobiłam sobie dług rozwiązując umowę e siecią Era. 2 lata temu spłaciłam dług dla firmy ultima. Po tak długim czasie parę dni temu ultima zgłosiła się do mojej mamy (bez weryfikacji rozmawiali w mojej sprawie) twierdząc, że mam u nich zadłużenie (ponownie Era, która została wcześniej spłacona). Oczywiście mama powiedziała, że sprawa została spłacona a ultimo na to, że: podzielili zadłużenie na kila części, jedna została spłacona, kolejna już urosła do wysokości ok 2tys i z kolejną odezwą się za parę lat jak w depozycie narosną odsetki.
Proszę o pomoc, nie mam pojęcia co robić. Od ultimo nie można się doprosić żadnego potwierdzenia, że cokolwiek jest spłacone. Przecież nie można w kółko płacić tego samego zadłużenia. Proszę o poradę.

Alexxxxxxx napisał:
Kilka lat temu z własnej głupoty zrobiłam sobie dług rozwiązując umowę e siecią Era. 2 lata temu spłaciłam dług dla firmy ultima. Po tak długim czasie parę dni temu ultima zgłosiła się do mojej mamy (bez weryfikacji rozmawiali w mojej sprawie) twierdząc, że mam u nich zadłużenie (ponownie Era, która została wcześniej spłacona). Oczywiście mama powiedziała, że sprawa została spłacona a ultimo na to, że: podzielili zadłużenie na kila części, jedna została spłacona, kolejna już urosła do wysokości ok 2tys i z kolejną odezwą się za parę lat jak w depozycie narosną odsetki.
Proszę o pomoc, nie mam pojęcia co robić. Od ultimo nie można się doprosić żadnego potwierdzenia, że cokolwiek jest spłacone. Przecież nie można w kółko płacić tego samego zadłużenia. Proszę o poradę.
ultimo Chce ponownej spłaty tego samego długu. Ratunku, co robić???

Po pierwsze nie mogą rozmawiać o Twoim długu z nikim poza Tobą. Skarga na czynności do ULTIOMO. Dużo nie da ale będziesz miał papier, który ja bym potem wykorzystał w skardze do UOKiK.

Po drugie - dowiedz się w ULTIMO jakie są długi na Twoje nazwisko- wystąp z oficjalnym pismem np. takim jak poniżej. Pewnie nie odpowiedzą - kolejne pismo do skargi di UOKiK.

Po trzecie wystąp pisemnie do ERY o podanie jakie długi /wysokośc/ sprzedali za jakie faktury i kwoty. Nie wiem ile spłaciłeś za pierwszym razem ale wydaje mi się, że dług nie powinien być większy niż kara za zerwanie umowy. Więc z czego wynika ta kwota z ULTIMO???? Wysokość kary jest w regulaminie usług i może umowie.

Po czwarte: NIE UZNAWAJ DŁUGU W ŻADNEJ FORMIE pisemnej telefonicznej itp

Po piąte - należy sprawdzić czy dług nie jest przedawniony. Jeśłi tak to było duzo tematów na forum na ten temat

ZZZZZZZZ

Xxxxxxxxx

WNIOSEK
O UDOSTĘPNIENIE DOKUMENTÓW

Dzień dobry w dniu dzwonił Państwa pracownik w sprawie jakiegoś fikcyjnego zadłużenia za usługi telekomunikacyjne w sieci ERA

W zaistniałej sytuacji proszę podać wszystkie dane dotyczące wierzytelności która wymagacie Państwo ode mnie…..

TZN o podanie, jakich należności dotyczy wierzytelność w tym przedstawienie:
- nazwy i adresu wierzyciela od którego zakupiliście dług,
- kserokopii dokumentów poświadczających istnienie wierzytelności tzn. faktur, umowy
- sposobu w jaki staliście się Państwo wierzycielem,
- dowodów zakupu i przekazania wierzytelności,
- oświadczenia pierwotnego wierzyciela, że wierzytelność istnieje i jest wymagalna.

Dodatkowo proszę o podanie szczegółowego wyliczenia kwoty, która Państwo mają zamiar windykować tzn kwot należności głównej wysokości odsetek i sposobu ich naliczania /w tym stop procentowych/.

Z poważaniem
xxxxxxx

Ostatnia edycja:
Bardzo dziękuję za pomoc, już zabieram się za korespondencję. Mam nadzieję, że uda się to jakoś rozwiązać, przecież nie można w kółko płacić tego samego zadłużenia.

Powrót