S
sznajdi
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 23
witam
Nie mam kontaktu z matką dziecka, nie wiem gdzie mieszka.
Płacę stałe bieżące alimenty poprzez pobór z wynagrodzenia za pracę kwoty 300zł +koszty komornicze ok 40zł.
czynności
1) wpłacam 6 x 300zł=1800zł na konto sądu rejonowego , który wydał postanowienie płacenia alimentacyjnego.
2) upoważniam ściągającego alimenty komornika do dysponowania tą kwotą.
3) przedstawiam komornikowi potwierdzenie wpłaty z upoważnieniem dysponowania.
4) wnoszę do komornika o zamkniecie egzekucji na podstawie 833 par. 2 KPC
pytania.
1) czy druk wpłaty jest ogólny bez danych "alimentacyjnych" tzn. czy wystarczy ze w tytule znajduje się informacja ze to 6-krotność alimentów bez wchodzenia w szczegóły wyroku nakazującego spłate i danych uposażonych ?
2) jakie dane muszę podać ? czy wystarczy opis KOMORNIK PRZY SADZIE REJONOWYM MIASTA.......... (MIASTO, IMIĘ NAZWISKO KOMORNIKA, ADRES KOMORNIKA) ?
3) brak pytań
4) tutaj chyba w piśmie musza znajdować się dane uposażonych.
a) skąd wziąć te dane skoro nie ma się z nimi kontaktu i nie wie się gdzie mieszkają ?
b) czy komornik musi udzielić takich informacji.?
c) Czy po umorzeniu komornik sam przekazuje mi numer konta, na który będę wpłacał bieżące alimenty ?
d) Czy potwierdzenia przelewów muszą docierać również do komornika ?
e) jakie koszty (na podstawie wyżej pokazanych kwot) będę ponosił w związku z umorzeniem i decyzji komorniczej ?
Nie mam kontaktu z matką dziecka, nie wiem gdzie mieszka.
Płacę stałe bieżące alimenty poprzez pobór z wynagrodzenia za pracę kwoty 300zł +koszty komornicze ok 40zł.
czynności
1) wpłacam 6 x 300zł=1800zł na konto sądu rejonowego , który wydał postanowienie płacenia alimentacyjnego.
2) upoważniam ściągającego alimenty komornika do dysponowania tą kwotą.
3) przedstawiam komornikowi potwierdzenie wpłaty z upoważnieniem dysponowania.
4) wnoszę do komornika o zamkniecie egzekucji na podstawie 833 par. 2 KPC
pytania.
1) czy druk wpłaty jest ogólny bez danych "alimentacyjnych" tzn. czy wystarczy ze w tytule znajduje się informacja ze to 6-krotność alimentów bez wchodzenia w szczegóły wyroku nakazującego spłate i danych uposażonych ?
2) jakie dane muszę podać ? czy wystarczy opis KOMORNIK PRZY SADZIE REJONOWYM MIASTA.......... (MIASTO, IMIĘ NAZWISKO KOMORNIKA, ADRES KOMORNIKA) ?
3) brak pytań
4) tutaj chyba w piśmie musza znajdować się dane uposażonych.
a) skąd wziąć te dane skoro nie ma się z nimi kontaktu i nie wie się gdzie mieszkają ?
b) czy komornik musi udzielić takich informacji.?
c) Czy po umorzeniu komornik sam przekazuje mi numer konta, na który będę wpłacał bieżące alimenty ?
d) Czy potwierdzenia przelewów muszą docierać również do komornika ?
e) jakie koszty (na podstawie wyżej pokazanych kwot) będę ponosił w związku z umorzeniem i decyzji komorniczej ?
Ostatnia edycja: