Umorzenie postępowania egzekucyjnego

• Autor wątku Autor wątku wawil
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wawil

Użytkownik
Odpowiedzi
166
Witam
1.Czy komornik na mój wniosek ( uprawnionego ) o umorzenie postępowania egzekucyjnego jest zobowiązany wydać postanowienie na piśmie i mi to postanowienie doręczyć ?
2.Czy komornik wraz z postanowieniem o umorzeniu postępowania egzekucyjnego doręcza mi też wszystkie protokoły z przeprowadzonych czynności egzekucyjnych ?
3.Czy koniecznym jest dla wydania postanowienia o umorzeniu postępowania egzekucyjnego ,przedłożenie komornikowi we wniosku o umorzenie - dokumentu zawartej ugody sądowej ?
4.Czy jednak sam mój wniosek ( bez przedłożenia mu dokumentu ugody ) będzie wystarczającym , aby komornik wydał postanowienie o umorzeniu postępowania egzekucyjnego ?
5.

Mój wniosek do komornika o umorzenie postępowania egzekucyjnego złożyłem na podstawie zawartej miedzy mną a stroną przeciwną ugody sądowej .

Uzupełniając - komornik wykonywał czynności egzekucyjne na mój wniosek o wykonanie zabezpieczenia na podstawie wydanego przez Sąd zabezpieczenia roszczeń przed pozwem ( z zakresu prawa pracy) - częściowo zabezpieczył kwotę roszczenia .
Bardzo dziękuje za odpowiedzi .

1. Tak
2. Nie. Zwraca tytuł na podstawie którego prowadził egzekucję.
3. Nie
4. tak, to Ty kreujesz egzekucję.

Powrót